Το γλεντι του Αγιου Παντελεημονος στο Μικρο Κρανοβουνι

Το χωριό τίμησε τον Άγιο του με χορό, γλέντι και τραγούδι

Το όνομα του, γιόρτασε το βράδυ της Τρίτης, την παραμονή της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μικρού Κρανοβουνίου «Άγιος Παντελεήμων», διοργανώνοντας το καθιερωμένο πλέον πανηγύρι του στην κεντρική πλατεία του χωριού.
 

Νωρίτερα το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Μικρού Κρανοβουνίου, όπου και δέχτηκε ευχές και για την ονομαστική του εορτή, για να ακολουθήσει και η έναρξη του γλεντιού.
 

Παραδοσιακές γεύσεις αλλά και ήχοι, από το μουσικό σχήμα «Εμπειροτέχνες» που πλαισίωσε μουσικά την βραδιά, με τον κ. Δημήτρης Κυριακάκη στην γκάιντα, αλλά και πολύ χορός δημιούργησαν μία υπέροχη βραδιά, την οποία άνοιξε με το χορευτικό της τμήμα η Πολιτιστική Στέγη ν. Ερασμίου «Γεώργιος Βιζυηνός» για να ακολουθήσει και το χορευτικό τμήμα του «οικοδεσπότη» Συλλόγου υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ.Αντώνη Σουρμελή.
 
Ιδιαίτερη έκπληξη η έναρξη του γλεντιού που σηματοδότησε η χορωδία του Συλλόγου και συνόδεψε τους πρώτους χορευτές.
 

Μεταξύ των παρευρισκομένων ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Γιάννης Γκαράνης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου Κομοτηνής κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος και ο πρόεδρος της Γευσιγνωσίας Α.Ε. κ. Θέμης Τζενετίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.