Το Φεστιβαλ Θρακικου Πελαγους επιστρεφει

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η Περιφέρεια ΑΜΘ για τρίτη χρονιά διεξάγει το περιφερειακό φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους, στοχεύοντας στην ιστορική, πολιτισμική, οικολογική, τουριστική, εμπορική και εν γένει την γεωπολιτική σημασία της περιοχής για την ανάπτυξή της. Στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, το 3ο Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα φυσικά μέρη της Μαρώνειας και του Φαναρίου κατά το τριήμερο 27, 28 και 29 Αυγούστου 2021.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις και εκδηλώσεις με την εναρκτήρια τελετή και τις ομιλίες σε συνεργασία με φορείς για την ανάδειξη της σημασίας του Θρακικού Πελάγους και της Ροδόπης ως κόμβο πολιτισμού και ανάπτυξης, θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες και ψυχαγωγικές δράσεις, όπως εκδηλώσεις με μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη, επίδειξη τεχνικών έκτακτης ανάγκης από εξειδικευμένο προσωπικό, επίδειξη και εκμάθηση καγιάκ, SUP, wind surf και ποδηλάτων θαλάσσης. Στόχος είναι η προβολή και αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος των παραθαλάσσιων περιοχών της Ροδόπης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, με αφορμή τη φετινή διοργάνωση, δήλωσε χαρακτηριστικά: « Η πανδημία άλλαξε τα περσινά δεδομένα, με αποτέλεσμα το φεστιβάλ να αναβληθεί. Φέτος, σε συνεργασία με τους οργανωμένους φορείς, μέλη της αυτοδιοίκησης, επαγγελματίες του εμπορίου, του τουρισμού και της εστίασης της περιοχής μας, διοργανώνουμε ένα πρόγραμμα από δράσεις και εκδηλώσεις, λαμβάνοντας υπόψη τους υγειονομικούς περιορισμούς κι έχοντας τη σκέψη για την  πρόοδο και την τόνωση αυτού του τόπου μετά από ένα δύσκολο έτος. Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι ενεργά δηλώνουν τη συμμετοχή και την στήριξη τους στη διοργάνωση του φετινού Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους της ΠΕ Ροδόπης. Εύχομαι ένα δημιουργικό τριήμερο εκδηλώσεων με ξεγνοιασιά και διασκέδαση για τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:

Παρασκευή 27 Αυγούστου – Μαρώνεια

  • Εναρκτήρια εκδήλωση με θέμα: Ροδόπη-Θράκης Γη: Κόμβος Πολιτισμού και Ανάπτυξης

Χαιρετισμοί-Ομιλίες

Σημείο: King Maron Hotel & Spa, Ώρα: 10.00

  • Επίδειξη τεχνικών έκτακτης ανάγκης από το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κομοτηνής

Σημείο: Kaggeles Beach Bar, Ώρα: 14.30

  • Επίδειξη και εκμάθηση Kayak, SUP, Wind Surf και ποδηλάτων θαλάσσης

Σημείο: KOUPI Watersports Μαρώνεια, Ώρα: 15.30

  • Ζωντανή μουσική βραδιά με λαϊκό ρεπερτόριο και γευσιγνωσία τοπικών συνταγών στην κεντρική πλατεία της Μαρώνειας

Σημείο: Κεντρική πλατεία Μαρώνειας, Ώρα: 20.30

Σάββατο 28 Αυγούστου- Φανάρι

Αθλητικές εκδηλώσεις

Παραλία Φαναρίου και Αρωγής Ώρα: 10.00-15.00

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επιδείξεις fitness, gym on the beach, διοργανώσεις mini τουρνουά Beach volley, beach soccer και beach tennis σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Εξειδικευμένο προσωπικό θα βρίσκεται στον χώρο για καθοδήγηση των μικρών και μεγάλων φίλων.

Θαλάσσιες εκδηλώσεις

  • Επίδειξη και εκμάθηση kayak, sup, wind surf, surf και ποδηλάτων θαλάσσης για μικρούς και μεγάλους φίλους από την επιχείρηση θαλάσσιων sport ΚΟΥΠΙ
  • Προσφορά 50 δωρεάν συμμετοχών για το θαλάσσιο Πάρκο Φαναρίου-Αρωγής Sea Park.
  • Ενημέρωση για θέματα ασφαλείας και συμπεριφοράς στη θάλασσα από την επιχείρηση Vitamin Sea.
  • Παρουσίαση και επίδειξη θαλάσσιων sports
  • Παράκτια βόλτα με κανό και SUP
  • Επίδειξη μηχανοκίνητων υπηρεσιών
  • Θαλάσσιες διαδρομές με ιστιοπλοϊκά σκάφη

Σημείο Λιμάνι Φαναρίου, Ώρα 11.00-17.00

  • Θαλάσσιες διαδρομές στο Θρακικό Πέλαγος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με δωρεάν συμμετοχή για το κοινό. Ενημέρωση για την ιστιοπλοΐα και τη ζωή στη θάλασσα
  • Μαθήματα ιστιοπλοΐας σε παιδιά με σκάφη optimist-Επίδειξη ιστιοπλοΐας τριγώνο

Σημείο: Παραλία Φαναρίου, Ώρα: 11.00-18.00

  • Μουσική βραδιά με Dj και συνταγές από παραδοσιακά προϊόντα από τα καταστήματα στην σκάλα Φαναρίου (έναντι λιμανιού)

Σημείο: Σκάλα Φαναρίου, Ώρα 20.30

Κυριακή 29 Αυγούστου – Κομοτηνή

Θεατρική παράσταση «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» σε διασκευή-σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα

Μια θεατρική παραγωγή με τον υπέροχο Χάρη Ρώμα ο οποίος ενσαρκώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του «Κλέαρχου». Συμπρωταγωνιστούν ο Γιώργος Γαλίτης, η Ευτυχία Φαναριώτη και η Τάνια Τρύπη. Δίπλα τους θα απολαύσουμε και τους Βαγγέλη Δουκουτσέλη, Εύη Κολιούλη, Αντωνία Καλομοιράκη, Μαρία Κοκολάκη.

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία που θα μείνει αξέχαστη, όπως και η θρυλική κινηματογραφική ταινία σε σκηνοθεσία Νίκου Τσιφόρου και σενάριο του ίδιου και του Πολύβιου Βασιλειάδη.

Είσοδος ελεύθερη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.