Το δευτερο παραμυθι της κυκλοφορησε η Κομοτηναια Ανδρονικη Παντελιδου

Τίτλος του «Η Αλφαβητοχώρα σε καραντίνα»

Μετά το πρώτο βιβλίο  «Η Αλφαβητοχώρα – Το Ομικρομικρούλη», η Παντελίδου Ανδρονίκη, μας παρουσιάζει το δεύτερο  παραμύθι της  με τίτλο «Η Αλφαβητοχώρα σε καραντίνα» από τις Εκδόσεις 24γράμματα, με την εικονογράφηση της Κατερίνας Χονδρομπίλα.

Το παραμύθι έρχεται να παρουσιάσει με τρόπο ρεαλιστικό αλλά και ανεπιτήδευτο την ζοφερή πραγματικότητα της πανδημίας. Η σημερινή πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους τους ανθρώπους με τις πολλαπλές και αντικρουόμενες θεωρίες, φόβους και ανασφάλειες έρχεται να ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια των μικρών αναγνωστών φυσικά και απλά με πρωταγωνιστές πάντα τα γράμματα της Αλφαβητοχώρας.

Πώς αλλάζει η καθημερινότητα στη χώρα τους και πώς προσαρμόζονται; Πώς αντιμετωπίζουν οι ήρωες τον «ξαφνικό» αόρατο εχθρό και τι σημαίνει σχολείο «εξ αποστάσεως»; Τα ερωτήματα αυτά μπορούν να απαντηθούν μέσα από τις σελίδες αυτού του επίκαιρου παραμυθιού, ενώ ταυτόχρονα στα παιδιά περνάει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αφού υπάρχει η ελπίδα της εξόδου από την κρίση. Ας μην ξεχνάμε ότι αλλιώς αντιμετωπίζουν οι ενήλικες και αλλιώς τα παιδιά καταστάσεις κινδύνου. Η ψυχολογική στήριξη των παιδιών είναι πρωταρχικής σημασίας και θα πρέπει να έρχεται σε πολλαπλά επίπεδα. Η ανάγνωση παραμυθιών είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να γίνει αυτό εφικτό.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ανδρονίκη Παντελίδου γεννήθηκε και ζει στην Κομοτηνή, είναι παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών. Είναι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πολλά έτη προϋπηρεσίας στην τάξη, στο 6ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής. Θεωρεί το επάγγελμά της συναρπαστικό και δημιουργικό, αφού έχει την ευκαιρία να έρχεται καθημερινά σε επαφή με παιδιά και να συμβάλλει στην ψυχοσυναισθηματική και γνωστική ανάπτυξή τους. Είναι ζωγράφος και ιδρυτικό μέλος του καλλιτεχνικού συλλόγου «Αθηνίων» στην πόλη της Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.