Το Cosmopolis Festival επιστρεφει στην Καβαλα ανανεωμενο και πιο πλουσιο απο ποτε

Άλκης Ζαπόγλου: «Προσπαθούμε να κρατήσουμε τον κόσμο μακριά από τον καναπέ του»

Το Cosmopolis Festival επιστρέφει φέτος για να μας διασκεδάσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από τις  5 Ιουλίου μέχρι και 4 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μία οργάνωση που έχει κερδίσει έναν υπερτοπικό χαρακτήρα, αφού η Καβάλα γίνεται κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων απ’ όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για την εκδήλωση αυτή μίλησε στο Ράδιο Παρατηρητής με μεγάλη χαρά ο κ. Άλκης Ζαπόγλου, οποίος είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Cosmopoils Festival, και ανέφερε ότι: «Το σπουδαίο για μας είναι πως υπάρχουν άνθρωποι από την περιφέρεια, οι οποίοι στηρίζουν αυτή τη διοργάνωση, ως προς την ποιότητα και το στήσιμο τα τελευταία χρόνια. Στα Φεστιβάλ ανάμεσα σε αυτές τις  ημερομηνίες θα υπάρξει μία μικρή διακοπή, έτσι ώστε να μπορέσουμε να το διαχωρίσουμε σε καλοκαιρινό και φθινοπωρινό».

Παράλληλα ενημέρωσε για την εκδήλωση, η οποία είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια του προσφυγικού ελληνισμού λέγοντας ότι: «πρόκειται για μία εκδήλωση όπου στήθηκε για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής από μία πενταμελής ορχήστρα “Terpsis Orchestra” που θα παρουσιάσει μία παραγωγή, ερμηνεύοντας τραγούδια από την προσφυγιά, από τη Μικρά Ασία».

Mετά τις γειτονιές της πόλης και στα χωριά το “Cοsmo-home”

Σχετικά με το «Cosmo-home» εξήγησε πως «ήταν μία παραγωγή που κέρδισε πάρα πολύ καλές εντυπώσεις και σχόλια. Πρόκειται για ένα project που αναδεικνύαμε τις γειτονιές της πόλης και φέτος είχαμε την ιδέα να επεκταθεί και στα χωριά. Κάθε Πέμπτη μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα έχουμε συναυλίες, οι οποίες θα παίζουν  ταυτόχρονα στην Παναγία και σε άλλα δύο χωριά, στην περίμετρο του δήμου Καβάλας. Ταυτόχρονα, έχουμε υιοθετήσει από φέτος τις συναυλίες  της Τρίτης στο κάστρο, στο φρούριο της πόλης, όπου είναι αφιερωμένη αυτή η σκηνή στα νέα μουσικά ελληνικά ονόματα και θα φιλοξενήσουμε πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες  του ελληνικού.

Κιθαριστές διεθνούς εμβέλειας στο “Cosmo-guitar apocalypse”

Στις ενότητες του φεστιβάλ ο κ. Ζαπόγλου συμπλήρωσε ακόμη πως «έχουμε υιοθετήσει ένα καινούργιο μουσικό project, το οποίο ονομάζεται “Cosmo-guitar apocalypse”, το οποίο θα είναι το πρώτο τετραήμερο του Φεστιβάλ, από 7-10 Ιουλίου. Πρόκειται για αφιέρωμα που αφορά το πιο δημοφιλές όργανο του κόσμου, την κιθάρα. Με αυτή την αφορμή θα φιλοξενήσουμε διάσημους κιθαρίστες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα κάνουν τις συναυλίες τους το βράδυ, αλλά και σεμινάρια το πρωί, αποκαλύπτοντας τα μυστικά τους στο Φάρο της Παναγίας

«Προσπαθούμε να φιλοξενούμε όλα τα είδη μουσικής, διότι υπάρχουν για όλα και οι αντίστοιχοι ακροατές»

Στην ερώτηση για το πόσο δύσκολο αποτελεί το εγχείρημα να έρχονται καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο απάντησε πως «αν παρατηρήσουμε το Φεστιβάλ έχει γίνει  μία αυτόματη οντότητα, που υπάρχει μία συγκεκριμένη ομάδα που ηγείται από έναν καλλιτεχνικό διευθυντή. Η ομάδα αυτή, έχει αποκλειστικό στόχο να δουλεύει πάνω σε αυτό που κάνει και είναι σημαντικό να καταλάβει πως η δουλεία αυτή διαρκεί όλο το χρόνο. Για να κλειστούν οι συμφωνίες και να γίνουν όλες οι συμβάσεις με τους καλλιτέχνες του εξωτερικού και να ελεγχθούν από ποιοτικής άποψης, χρειάζεται  πολύς χρόνος».

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ εξηγώντας πως «έχουμε κι άλλες δράσεις που παίζουν ταυτόχρονα, έτσι ώστε να διατηρούν το ενδιαφέρον του κόσμου ζωντανό όταν βρίσκεται στην πόλη. Το σημαντικό κομμάτι στη διοργάνωση είναι να αποφασίσουμε “να κρατήσουμε τον κόσμο μακριά από τον καναπέ του” κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα, όπου άνθρωποι από την περιφέρεια να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην πόλη με μεγάλη ευκολία. Προσπαθούμε να φιλοξενούμε όλα τα είδη μουσικής, διότι υπάρχουν για όλα και οι αντίστοιχοι ακροατές».

Τέλος κατέθεσε την αισιοδοξία του πως «φέτος το καλοκαίρι θα ζήσουμε όλοι μαζί στην πόλη της Καβάλας ένα καλοκαιρινό πάρτυ και θα διασκεδάσουμε. Οποιοσδήποτε θα ήθελε να παραβρεθεί στο Φεστιβάλ, μπορεί να μας βρει στη σελίδα μας https://www.cosmopolisfestival.gr/ έτσι ώστε να δει αναλυτικά όλες τις δράσεις και να πάρει πληροφορίες ή να κλείσει εισιτήρια, αν και το 80% των δράσεων είναι δωρεάν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.