Το αρχαιο θεατρο Μαρωνειας στο «Ολη η Ελλαδα ενας Πολιτισμος»

Θα παρουσιαστεί η παράσταση «Ο Υπνοβάτης»

Τις εκδηλώσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού. Μία εκδήλωση περιλαμβάνει το πρόγραμμα και στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας. Πρόκειται για την παράσταση «Ο Υπνοβάτης –  Le Somnambule» που θα παρουσιαστεί στις 6 και 7 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Μαρωνείας.

Λίγα λόγια για την παράσταση

«Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ μῦθος» γράφει ο Piettre, παραφράζοντας την αρχική φράση του Κατά Ιωάννην Ευαγγελίου: «Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος». Οι μύθοι είναι ένας τρόπος, ώστε οι άνθρωποι να διατηρήσουν σπουδαίες αλήθειες και συλλογικά βιώματα ως ζωντανές μνήμες, στο παρόν. «Ο Υπνοβάτης», το βραβευμένο μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου, είναι μια μυθική εκδοχή της, άγριας αλλά και με εγγενές  χιούμορ, ελληνικής πραγματικότητας.  Έξι ηθοποιοί, μέσα από μία ανασκαφή, φέρνουν στο φως όχι μόνο ευρήματα αρχαιολογικά, αλλά ιστορίες, στερεότυπα, θρησκευτικές αλυσίδες. Εγκλωβίζονται σε ένα ελληνικό νησί, ώσπου να τους αφανίσει ο έρωτας κι ο ήλιος. Είναι η ελληνική εκδοχή του Πύργου της Βαβέλ, διασκευασμένη για το θέατρο.

Οι συντελεστές

  • Συγγραφέας: Μαργαρίτα Καραπάνου
  • Διασκευή- Σκηνοθεσία: Δήμητρα Δερμιτζάκη
  • Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα
  • Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
  • Μουσική σύνθεση: Θοδωρής Οικονόμου
  • Χορογραφία: Ειρήνη Καλαϊτζίδη
  • Σχεδιασμοί Φωτισμών: Άννα Σμπώκου
  • Συνεργάτης σκηνοθέτης: Χριστίνα Ματθαίου
  • Sound Design: Νικόλας Καζάζης
  • Ηθοποιοί: Γιάννης Τσορτέκης, Άννα Καλαϊτζίδου, Βασίλης Μαγουλιώτης, Θεοδώρα Γεωργακοπούλου, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Πάνος Λουκαΐδης
  • Φωνές: Χρήστος Αργυρόπουλος, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Αθηνά Κασκαρέλη, Χριστίνα Ματθαίου, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Κωνσταντίνος Μυριάνθης, Χρήστος Ξυραφάκης, Βασιλική Σύρμα, Θεόβη Στύλλου, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Στέργιος Τζελέπης, Στέλλα Ψαρουδάκη

ΑΜΚΕ: Εταιρεία Θεάτρου Θέρος

«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» θα παρουσιαστούν συνολικά 70 παραγωγές, προϋπολογισμού άνω των 2.000.000 ευρώ (1.800.000 + ΦΠΑ= 2.232.000 ευρώ), σε περισσότερες από 140 παραστάσεις, συναυλίες και εικαστικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Αναλυτικά, οι παραστάσεις που περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα είναι: 27 θεατρικές, 15 μουσικές, 8 χορού, 8 μουσικού θεάτρου, 6 παιδικού θεάτρου, καθώς και 6 εικαστικές δράσεις.

Info

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Aπαιτείται προκράτηση θέσης στην ειδική πλατφόρμα του ΥΠΠΟΑ. Η προκράτηση είναι υποχρεωτική.
Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.

Αναλυτικές πληροφορίες, πρόγραμμα και προκρατήσεις θέσεων στην ιστοσελίδα: https://digitalculture.gov.gr/ 

Σημειώνεται ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α..

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. 

Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.