Το «αντιο» της Ζωης Κοσμιδου στο Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης

«Να φροντίσουμε όλοι αυτός ο ναός της Παιδείας, της Τέχνης, της Παράδοσης, της Ψυχής, να λαμπρύνεται με ότι καλύτερο υπάρχει στον τόπο, την πατρίδα μας αλλά και το εξωτερικό» σημείωσε από το βήμα της τελευταίας συναυλίας για το 2023

Τον δικό της αποχαιρετισμό, σε μια σεζόν γεμάτη από αυτούς, έδωσε η κ. Ζωή Κοσμίδου, προς το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής αλλά κυρίως στον κόσμο που το αγκάλιασε όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και σε δύσκολες εποχές.

Δράττοντας την ευκαιρία, στην τελευταία συναυλία της χρονιάς το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, η κ. Κοσμίδου θέλησε να ευχαριστήσει το κοινό της Κομοτηνής, που το στήριξε από την πρώτη παράσταση της επαναλειτουργίας του, μέχρι το τέλος, αλλά και να κάνει ένα απολογισμό των όσων έγιναν σε αυτό το διάστημα.

Άλλωστε πολλοί από τους παρευρισκόμενους στην συναυλία ήταν παρόντες και παρούσες και πριν από 5 χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2018, για την πρώτη συναυλία μετά από 3,5 χρόνια στο Μέγαρο, από την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων “MOYSA” του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε είχε φροντίσει ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος να γίνουν οι συντηρήσεις, και εμπιστεύτηκε την κ. Κοσμίδου, ως Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας, να το ανοίξουν, με τη στήριξη και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Έτσι ως πάθος, και ως χρέος για τον τόπο, ξαναλειτούργησε το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής» ανέφερε, με μια μικρή ομάδα συνεργατών, στελεχών της Περιφέρειας, που έγιναν ένα για να ξαναδώσουν ζωή στο Μέγαρο.

Πέντε χρόνια μετά, παρόλο που λόγω της πανδημίας υπήρχαν περιορισμοί που δεν τους επέτρεψαν να προχωρήσουν όπως ήθελαν, σε συνδυασμό με την γραφειοκρατία του Δημοσίου που απαιτούσε μια σειρά δύσκολων χειρισμών, μπόρεσαν να απολαύσουν σημαντικούς καλλιτέχνες και σχήματα, από τον Λεωνίδα Καβάκο και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, παραστάσεις μπαλέτου, το «Νήμα» του Βαγγέλη Παπαθανασίου, τους Φραγκούλη και Περρή, την ΕΛΣ, το φεστιβάλ Cosmopolis, δράσεις του Δήμου Κομοτηνής, συνέδρια σε συνεργασία με το ΔΠΘ, στρατιωτικές μπάντες, παραστάσεις που αφορούσαν την παράδοση, τον μοντέρνο χορό αλλά και τα Μουσικά Σχολεία της Κομοτηνής και της Περιφέρειας.

Ευχαρίστησε δε όλους τους θεατές και συμμετέχοντες που πίστεψαν και αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια, και εξέφρασε την βεβαιότητα πως στο μέλλον, μεμονωμένα και συλλογικά, θα βοηθήσουν όλοι ώστε όπως τόνισε «να λάμπει αυτό το αστέρι του πολιτισμού ακόμα πιο φωτεινό από σήμερα».

«Όλοι θα φροντίσουμε αυτός ο ναός της Παιδείας, της Τέχνης, της Παράδοσης, της Ψυχής, να λαμπρύνεται με ό,τι καλύτερο υπάρχει στον τόπο, την πατρίδα μας αλλά και στο εξωτερικό» πρόσθεσε κλείνοντας «γιατί η Ιστορία και ο Πολιτισμός μας επιβάλλει να το πράξουμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.