«Το ακινητο σημειο του κοσμου που γυριζει»

Μια εργασία πάνω στον T.S. Elliot από το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής την Τρίτη 21 Ιουνίου

Τη πρόοδο που σημείωσε κατά τη διάρκεια της χρονιάς πρόκειται να παρουσιάσει ενώπιον του κοινού το τμήμα αρχαρίων του εργαστηρίου θεατρικής παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, παρουσιάζοντας μια εργασία βασισμένη σε κείμενα του T.S. Elliot. Η παράσταση φέρει τον τίτλο «Το ακίνητο σημείο του κόσμου που γυρίζει» και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ.

Η σκηνοθέτης κ. Άννα Μαχαιροπούλου, επισημαίνει στο σημείωμα της για την παράσταση:

«Για άλλη μια φορά ποίηση και θέατρο θα συναντηθούνε και θα αναμιχθούν. Θα ανταλλάξουν τις ματιές τους. Πώς μπορείς να προσεγγίσεις θεατρικά ένα ποίημα; Πώς μπορεί η ποίηση να αποτελέσει υλικό για μια θεατρική δράση;
 
«Οι λέξεις κινούνται» λέει ο Elliot, «μετά τον λόγο φθάνουν στην σιωπή. Μόνο με την μορφή, το σχέδιο, μπορούν οι λέξεις να φθάσουν την ακινησία».
 
Πάνω σ’ αυτό το μοτίβο δούλεψαν τα παιδιά του θεατρικού εργαστηρίου του τμήματος των αρχαρίων, όχι τόσο για να βγει μια παράσταση όσο γιατί μας πρόσφερε το τέλειο υλικό για να δοκιμαστούν σε αυτά που εξασκούσαν και μαθαίνανε όλη την χρονιά δουλεύοντας πάνω στο σώμα, τον λόγο και τον αυτοσχεδιασμό. Ένα σημείο εκκίνησης, λοιπόν για μας, εργασίας, έρευνας, ανασκόπησης και περεταίρω δημιουργίας».

Οι συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Άννα Μαχαιροπούλου
Φωτισμοί: Δημήτρης Τζατζανάς
 
Παίρνουν μέρος οι: Ελένη Αλεξοπούλου, Μαρία Γκούτρα, Ήλια Δημακουλέα, Γεωργία Μαργαζόγλου, Μελίνα Μουρατίδου, Δημήτρης Οικονομίδης, Γεωργία Ρυζογαλά, Μαρία Σαρίκα, Χρύσα Τσένη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.