«Της ζωης τα παραξενα παιχνιδια» μοιραστηκε με τους Κομοτηναιους ο Χρηστος Τουβε

Τελευταίο σταθμό για το 2016, ενός «ταξιδιού» δύο χρόνων ανά την Ελλάδα

Στην Κομοτηνή επέλεξε να ολοκληρώσει τον κύκλο παρουσιάσεων για το 2016 του πρώτου του μυθιστορήματος με τίτλο «Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια» ο νεαρός συγγραφέας κ. Χρήστος Τούβε. Η Κομοτηνή αποτέλεσε τελευταίο σταθμό του ταξιδιού του συγγραφέα για το τρέχον έτος, ενός «ταξιδιού» το οποίο μετρά ήδη δύο χρόνια, δεκάδες παρουσιάσεις και εκατοντάδες πλέον αναγνώστες που αγάπησαν το πρώτο του συγγραφικό πόνημα και έκαναν πραγματικότητα την 4η έκδοσή του.
 
Ο Χρήστος Τούβε λοιπόν βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Κομοτηνή, και συγκεκριμένα στον φιλόξενο χώρο του Καφέ Μπαρ «Σβούρα», σε μία διαφορετική από τις συνήθεις βιβλιοπαρουσιάσεις, που διακατεχόταν από θεατρικότητα και δυνατά συναισθήματα.

«Οικοδεσπότης» της βραδιάς τα βιβλιοχαρτοπωλεία «Βαφειάδης» εκ μέρους των οποίων το κοινό καλωσόρισε ο κ. Βασίλης Βαφειάδης, μιλώντας για την γνωριμία του με τον συγγραφέα. Η παρουσίαση αυτή αποτέλεσε και μία πρωτοτυπία σε σχέση και με τους ανθρώπους που κλήθηκαν να μιλήσουν για το βιβλίο του Χρήστου Τούβε, καθώς το κοινό τους απήλαυσε σε διαφορετικούς από τους συνήθεις ρόλους τους, τόσο στην περίπτωση της συγγραφέα κ. Αναστασίας Παπαδάκη που συντόνισε την εκδήλωση, όσο και σε αυτές του ιατρού πνευμονολόγου κ. Σάββα Καμμενίδη που προλόγισε το βιβλίο και της δημοσιογράφου του «ΠτΘ» κ. Νατάσσας Βαφειάδου, που διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου.


 
Ενώπιον ενός μεγάλου ακροατηρίου που γέμισε την «Σβούρα» ο συγγραφέας «άνοιξε» εκ νέου την καρδιά του, περιγράφοντας αναλυτικά τα όσα μεσολάβησαν και τον οδήγησαν στη συγγραφή του εν λόγω βιβλίου, υπογραμμίζοντας για ακόμα μία φορά πως αποτελεί ένα φόρο τιμής στη γιαγιά του. Το «ταξίδι» του αυτό, από την συγγραφή αλλά και τα δύο αυτά χρόνια της παρουσίασης του βιβλίου σε όλη την Ελλάδα, μοιράστηκε ο συγγραφέας και μέσω σχετικού οπτικοακουστικού υλικού από το σύνολο της έως τώρα περιοδείας του.
 

Σάββας Καμμενίδης
«Η ζωή, όπως και το ποτάμι, δεν είναι μια ευθεία»

Παραθέτοντας τη δική του ανάγνωση του βιβλίου ο ιατρός κ. Σάββας Καμμενίδης υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα βιβλίο που «πραγματεύεται με έναν υπέροχο τρόπο αξίες πολύ γνωστές όπως την ανάγκη για  ζωή και ανάσες, ακόμα και τον θάνατο με τέτοιον τρόπο που δεν σου είναι δυσάρεστος».
 
Ο ίδιος επεσήμανε ότι αυτό που του προσέφερε το βιβλίο είναι η συνειδητοποίηση πως «η ζωή δεν είναι ένα ποτάμι συνεχές, αλλά ένα ποτάμι με πέτρες, στροφές, καταρράκτες, ένα ποτάμι που κάποιες φορές ξεραίνεται και ξαναγεμίζει. Το βιβλίο του Χρήστου Τούβε με βοήθησε να καταλάβω ακριβώς αυτό, ότι η ζωή, όπως το ποτάμι, δεν είναι μια ευθεία».
 
Ο κ. Καμμενίδης υπογράμμισε επίσης πως μέσα από τα γραφόμενα του κ. Τούβε επισημαίνεται και η σημαντικότητα της ύπαρξης ανθρώπων καθοδηγητών στη ζωή όλων μας, όπως στην περίπτωση των πρωταγωνιστών του βιβλίου του Ροντρίγκο και του παππού  Φράντσε. 


 
Ακολούθησε ζωηρός διάλογος με τον συγγραφέα να απαντά σε ερωτήσεις του κοινού, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αγάπη που έχει δείξει το αναγνωστικό κοινό στο σύνολο της Ελλάδας για το «Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια» που για τον ίδιο αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα, για το οποίο μάλιστα επέλεξε τον δύσκολο δρόμο της αυτοέκδοσης.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον συγγραφέα να υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου του, αλλά και μία υπόσχεση για τη σύντομη επιστροφή του στην Κομοτηνή, με αφορμή την έκδοση του επόμενου μυθιστορήματός του, το οποίο. όπως μοιράστηκε με τους αναγνώστες του «ΠτΘ», θα έχει τον τίτλο «Μονοπάτι της αλήθειας 33».

Δείτε το φωτορεπορτάζ της παρουσίασης πατώντας πάνω στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου. 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.