Την πολιουχο της Αγια Παρασκευη τιμησε η Κομοτηνη

Με λιτανεία της εικόνας μέσα στην πόλη, αλλά και το 20 πανηγύρι της πόλης από τον ΜΟΚ

Με κάθε επισημότητα τίμησε η Κομοτηνή την πολιούχο της Αγία Παρασκευή, με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται με τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας στην Κομοτηνή την Τρίτη 25 Ιουλίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας που ακολούθησε, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κοτυαίου κ. Διονυσίου, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Παρασκευής παρουσία των τοπικών και στρατιωτικών Αρχών και πλήθους κόσμου.

Από νωρίς άλλωστε, πολλοί ήταν οι πιστοί που περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσουν την εικόνα, ενώ μεγάλη ήταν η προσέλευση στο παρεκκλήσι και ανήμερα της εορτής της Αγίας.

Ακολούθησε, εντός του άλσους, το 2ο Πανηγύρι της πόλης, που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής, με τη συμμετοχή των χορευτικών του ομάδων και πλήθους κόσμου.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων έδωσαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ και εκ νέου υποψήφιος Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης  και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ροδόπης με τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, Κρίστα Κουτσογιάννη, Ζωή Κοσμίδου, Δημήτρης Χριστοδουλάκης, Τριαντάφυλλος Παπαδάκης.

Επίσης ο Δήμαρχος Κομοτηνής και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Γκαράνης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, και ήδη δημοτικοί σύμβουλοι ή υποψηφίοι της «Κοινωνίας Πολιτών» όπως οι Νατάσα Λιβεριάδου, Γιάννης Μουρτίδης, Σάκης Λάπατας, Γιάννης Αμαραντίδης, Ευαγγελία Μουτουσίδου, Κωνσταντίνα Ραχμανίδου, Πέτρος Μαγιόπουλος, Τόλης Τομζάς, Νίκος Μπαχαρίδης, Νικολέτα Παρμάκη και άλλοι.

Και τέλος ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Κομοτηνή Δυνατά» Αντώνης Γραβάνης με ήδη δημοτικούς συμβούλους ή υποψηφίους όπως οι Γιώργος Θεοχαρίδης, Βλαδίμηρος Τζεϊρανίδης, Κώστας Μάινας, Γιάννης Καρβουνίαρης, Βαγγέλης Λαφτσής, Βούλα Ελευθεριάδου, Ανέστης Βαφειάδης και άλλοι.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Τετάρτη 26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, ο οποίος απηύθυνε λόγο οικοδομής προς το εκκλησίασμα, και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κοτυαίου κ. Διονυσίου και του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.