Την «παραδοση» των επιμελημενων εκδηλωσεων συνεχιζει ο Μορφωτικος Συλλογος Ποντιων Κομοτηνης

Με τη συνδρομή του ΜΟΚ και του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών η Μαύρη Θάλασσα άνοιξε την αγκαλιά της

Την αγκαλιά της άνοιξε η Μαύρη Θάλασσα το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουνίου, ταξιδεύοντας όσους βρέθηκαν στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ στις αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφερείας «Ο Εύξεινος Πόντος», με την στήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και της ΔΚΕΠΠΑΚ.


 
Έτσι όλοι οι παρευρισκόμενοι θυμήθηκαν τα ήδη και τα έθιμά τους ενώ παράλληλα έμαθαν να μην φοβούνται τις δυσκολίες και να προσπαθούν να μάχονται για το καλύτερο και να ατενίζουν αισιόδοξα το μέλλον, όπως έπραξαν και οι πρόγονοι τους.


 
Η παράσταση έχει χορευτικό και θεατρικό κομμάτι, με τους χορευτές του συλλόγου, καθώς και τους χορευτές από τον Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής και τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.
 
Από την πλευρά τους οι ηθοποιοί της παράστασης αναβίωσαν σκηνές από τις χαμένες πατρίδες, και προσέφεραν ψυχαγωγία, γέλιο και συγκίνηση στο κοινό.
 
Τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν ήταν κατά σειρά εμφάνισης: Παναγιώτης Βασιλειάδης, Νούλα Φιλιππίδου, Ξένια Κυριαζίδου, Αθανασία Πορτοκαλίδου, Μαρία Μαρουφίδου, Ευθυμία Τσιολπίδου, Λάζαρος Αποστολίδης, Φιλίτσα Τερζίδου, Αναστασία Αδαμίδου και Κώστας Αμπατζίδης.
 
Μουσικά την εκδήλωση διάνθισαν οι καλλιτέχνες: Τάσος Πετρόπουλος στην λύρα και το τραγούδι, Βαγγέλης Παπαναστασίου στο κλαρίνο, Ελένη Αποστολίδου στο τραγούδι, Παναγιώτης Στεφανίδης στην λύρα, ο Βασίλης Καραγιάννης στο τραγούδι, ο Γιάννης Κουμής στην γκάϊντα, το καβάλι και το τραγούδι, ο Θάνος Καρακατσιάνης στο ακορντεόν, ο Γιώργος Μίχου στο λαούτο, ο Φίλιππος Ευφραιμίδης στο βιολί, ο Νικηφόρος Φουλιράς στην κεμανέ και το βιολί και ο Ραφαήλ Ιακωβίδης στα κρουστά.


 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής πατέρας Χρύσανθος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κομοτηνής ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, η Αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Χρύσα Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γρηγόριος Κεσαπίδης, υποψήφιοι βουλευτές, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων και πλήθος κόσμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.