Την Κυριακη στη Δραμα θα τσουγκρισουν τα αυγα τους οι Αυγομαχοι της Περιφερειας

Για τις 12ες περιφερειακές Αυγομαχίες

Το Πάσχα αποκτά μια ιδιαίτερα παραδοσιακή αίσθηση, καθώς τις ημέρες αυτές αναβιώνουν ήθη και έθιμα που έχουν τις ρίζες τους στα βάθη του χρόνου. Ένα από τα έθιμα αυτά είναι οι Αυγομαχίες, που έφεραν  οι πρόγονοι των Ποντίων από τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου. Το έθιμο συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου και τη σύγκρουση του καλού με το κακό.

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος διοργανώνει για 11 συνεχή χρόνια της Περιφερειακές Αυγομαχίες, θέτοντας ως απώτερο σκοπό την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος της αναβίωσης του εθίμου σε όλα τα μέρη της περιφέρειας. Φέτος ο Σύνδεσμος με τον Σύλλογο Ποντίων «Ακρίτες Νέας Κρώμνης» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Δράμας και την ΔΕΚΠΟΤΑ, θα διεξάγουν τις 12ες περιφερειακές Αυγομαχίες, την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 και ώρα 16:30, στο προαύλιο του 14ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας(Νέα Κρώμνη).

 Ο κάθε αυγομάχος θα πρέπει να  έχει στην κατοχή του 30 βρασμένα και αριθμημένα αβγά κότας, τα οποία θα ελεγχθούν από την τριμελή επιτροπή. Η συμμετοχή ανέρχεται στο ποσό των 10 ευρώ και οι τρεις πρώτοι νικητές βραβεύονται με χρηματικό έπαθλο, ο πρώτος των 200 ευρώ, ο δεύτερος των 100 ευρώ ,ο τρίτος των 50 ευρώ.

Οι αυγομαχίες θα πλαισιωθούν από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.