Την ιδρυση αναγνωρισμενης δραματικης σχολης επιδιωκει το Θρακικο Ωδειο Κομοτηνης

Εν εξελίξει η προετοιμασία των κτιριακών του εγκαταστάσεων με στόχο αυτή να λειτουργήσει σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο από τον προσεχή Σεπτέμβρη

Στην ίδρυση αναγνωρισμένης από το κράτος δραματικής σχολής αναμένεται να προχωρήσει εντός του 2023 το Θρακικό Ωδείο της Κομοτηνής, σύμφωνα με την διοικητική διευθύντριά του κ.Άντζελα Δράκου η οποία μίλησε το πρωί της Δευτέρας, 30 Ιανουαρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm».

Όπως έκανε γνωστό η ίδια ήδη όλες οι δυνάμεις του Θρακικού Ωδείου έχουν επικεντρωθεί στην προσπάθεια δημιουργίας μιας αναγνωρισμένης δραματικής σχολής, που θα επιδιώξει να «μειώσει» το κενό που υπάρχει στην Βόρειο Ελλάδα, καθώς μετά την Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει αντίστοιχη δομή.

Οι προσπάθειες έχουν ήδη ξεκινήσει και προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ μέχρι τον προσεχή Μάρτιο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κτιριακής αναβάθμισης του Ωδείου που βρίσκονται εν εξελίξει, ούτως ώστε αμέσως μετά να προχωρήσει το θέμα της στελέχωσής της, με απώτερο στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία της από τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Ερωτηθείσα σχετικά με το καθεστώς της λειτουργίας της δεδομένων και των αλλαγών που προωθούνται από πλευράς του αρμοδίου υπουργείου, οι οποίες συναντούν την αντίδραση του καλλιτεχνικού κόσμου που κάνει λόγο για υποβάθμιση των πτυχίων τους, η κ.Δράκου εξήγησε πως «δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η τελική μορφή του νόμου, αν και εφόσον αυτή υπάρξει» για να τονίσει ωστόσο πως «η αναγνώριση της δραματικής σχολής του Θρακικού Ωδείου θα γίνει σύμφωνα με τα καινούργια δεδομένα που θα ισχύσουν».

Στόχος της ίδρυσης αυτής είναι να δοθεί η δυνατότητα και στους πολίτες της Ροδόπη να ασχοληθούν και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους, και γιατί αυτό να μην γίνει υπό την «ομπρέλα» του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής που όπως έσπευσε να υπενθυμίσει λειτουργεί από το 1954, ως ένα πολιτιστικός, πνευματικός και καλλιτεχνικός πυλώνας, που επιδιώκει τη συστηματική πνευματική καλλιέργεια μικρών και μεγάλων.

Κλείνοντας η κ. Δράκου ανακοίνωσε επίσης και την έναρξη των προσπαθειών για ίδρυση αναγνωρισμένης σχολής αρχαϊκής λύρας, σύμφωνα και με τις συζητήσεις που διεξάγονται στο υπουργείο πολιτισμού για την αναγνώρισή της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.