Την επομενη Κυριακη «ανοιγει η αυλαια» για τις Γιορτες Παλιας Πολης 2015

Μιχάλης Χατζηγιάννης, Μάνος Πυροβολάκης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην κεντρική σκηνή - Με τα στέκια των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης να κλέβουν και φέτος την παράσταση

Η «βασίλισσα» της Θράκης, σε ό, τι αφορά τουλάχιστον το κομμάτι του πολιτισμού, η Ξάνθη ανοίγει και πάλι τις «πόρτες» της, την επόμενη Κυριακή 30 Αυγούστου, για το καθιερωμένο πλέον ραντεβού με τις Γιορτές Παλιάς Πόλης.
 
Μία εβδομάδα αφιερωμένη στον πολιτισμό σε όλες του τις εκφάνσεις -με την μουσική φυσικά να πρωταγωνιστεί- που μετατρέπει κάθε χρόνο την γειτονική μας πόλη σε κέντρο όχι μόνο της Θράκης αλλά και της Βορείου Ελλάδας γενικότερα.
 
Έως τις 6 Σεπτεμβρίου λοιπόν η οργανωτική επιτροπή των φετινών εορτών ετοίμασε για όλους μας ένα ουσιαστικό ταξίδι – εμπειρία όπως την χαρακτήρισε και ο δήμαρχος Ξάνθης, κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, απευθύνοντας πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους «μυημένους» και όχι μόνο, στη μαγεία της Ξάνθης κατοίκους και επισκέπτες της.
 
Τα πλακόστρωτα της Ξάνθης θα γεμίσουν και πάλι από μουσικές, χορούς, γεύσεις και κυρίως κόσμο που θα δώσει το «παρών». Και καθότι μας χωρίζουν μόνο λιγοστά χιλιόμετρα, η Ροδόπη θα δώσει όπως κάθε χρόνο το «παρών» επιλέγοντας ο καθένας από εμάς τα «αγαπημένα» του από όσα θα λάβουν χώρα.
 
 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

 
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι αυτός που θα «ανοίξει» τη φετινή διοργάνωση το βράδυ της Κυριακής, στην πλατεία Μητροπόλεως, δίνοντας τις επόμενες μέρες την σειρά του σε τοπικά συγκροτήματα και συλλόγους, στην άκρως ενδιαφέρουσα «νεανική σκηνή» που θα φιλοξενήσει φέτος πληθώρα νεανικών συγκροτημάτων, ενώ σε ό, τι αφορά τις «κεντρικές» συναυλίες αυτές έχουν ως εξής:

Κυριακή 30/8 Επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης από τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο – Συναυλία Μιχάλης Χατζηγιάννης, μαζί του η Μελίνα Μάμμας
 

  • Δευτέρα 31/08 Συναυλία AstériA

 

  • Τρίτη 01/09 Βραδιά Λαογραφίας

 

  • Τετάρτη 02/09 Συναυλία με τους 1550

 

  • Πέμπτη 03/09 Συναυλία Μάνος Πυροβολάκης

 

  • Παρασκευή 04/09 Συναυλία Ελένη Τσαλιγοπούλου & boğazmusique

 

  • Σάββατο 05/08 Συναυλία Βασίλης Παπακωνσταντίνου

 

  • Κυριακή 06/09 Συναυλία Σύλλογος Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Επαρχίας Ελασσόνας – Αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη

 
Και φυσικά αγαπημένος και απαραίτητος σταθμός όλων των επισκεπτών τα στέκια των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης, σε κάθε γωνιά και σοκάκι της Παλιάς Πόλης, που δίνουν τον ρυθμό ο καθένας μέσω των δικών τους ξεχωριστών εκδηλώσεων.
 

Εμπορικό Φεστιβάλ «επί κύκλου έργα – Μακεδονία Θράκη»

 
Στο πλαίσιο των Γιορτών της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, από τις 29 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου, στον χώρο έναντι του Γηπέδου ΑΟΞ,  θα λειτουργήσει μια διοργάνωση με σκοπό την ανάδειξη επιχειρήσεων που έχουν σαν αντικείμενο προϊόντα ελληνικά με παραδοσιακό χαρακτήρα.
 
Το Εμπορικό Φεστιβάλ «επί κύκλου έργα – Μακεδονία Θράκη» όπως ονομάστηκε, έχει ως σκοπό την ανάδειξη επιχειρήσεων και την προβολή τους σε γειτονικούς νομούς και κατ επέκταση σε όλη την Ελλάδα, εξ αυτού του λόγου και δίνεται οι δυνατότητα στις επιχειρήσεις της περιοχής μέσα σε έναν άρτια επαγγελματικό οργανωμένο χώρο να αναδείξουν τα προϊόντα τους και να έρθουν σε επαφή με ενδιαφερομένους – υποψηφίους συνεργάτες.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.