Τιμησε τον Αγιο Ιακωβο η Αρμενικη κοινοτητα Κομοτηνης

Μια γιορτή η οποία ενώνει την Κοινότητα κάθε χρόνο

Τα καλά της έβαλε η Αρμενική Εκκλησία της Κομοτηνής την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, με τα μέλη της Αρμενικής κοινότητας να τιμούν τον Άγιο Ιάκωβο, τον ΣούρπΑγκόπ των Αρμενίων.

Η γιορτή του ΣούρπΑγκόπ είναι μια από τις παλιότερες γιορτές όχι μόνο της κοινότητας, αλλά και της πόλης, αποτελώντας πάντα σημείο αναφοράς.

Η θεία λειτουργία έλαβε χώρα παρουσία του μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων της Ελλάδος ΚεγάμΧατσεριάν, ενώ τις ευχές τους προς την κοινότητα έδωσαν και οι αρχές της πόλης και άλλοι πολίτες της Κομοτηνής, μιας και η Αρμενική Κοινότητα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του μωσαϊκού της.

Παράλληλα στο χώρο της Αρμενικής κοινότητας λειτουργούσε όπως κάθε χρόνο bazaar για την ενίσχυση του Αρμενικού Σταυρού του Ελέους, που στηρίζει συμπολίτες μας.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας Κομοτηνής κ. ΣεπάνΜατεοσιάν, γιορτάζουν κάθε χρόνο την γιορτή του Αγίου Ιακώβου, ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση, έσωσε τον πληθυσμό της πόλης δύο φορές από λοιμό.

Είναι η μεγαλύτερη γιορτή τοπικά της Αρμενικής Εκκλησίας, και αποτελεί αφορμή για να ενωθεί η Αρμενική κοινότητα της πόλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.