Τιμησαν τον Αγιο Βασιλειο οι Καππαδοκες

Με βραβεύσεις για όσους διέπρεψαν στα γράμματα και τον αθλητισμό από το Σύλλογο Καππαδοκών και Μικρασιατών Ροδόπης «Ο Μέγας Βασίλειος»

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 28 Ιανουαρίου η εκδήλωση κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Καππαδοκών και Μικρασιατών Ροδόπης «Ο Μέγας Βασίλειος» με πολύ μεγάλη συμμετοχή από τα μέλη του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν όσοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αυτοί που αρίστευσαν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευσης και αυτοί που διακρίθηκαν σε αθλητικές δραστηριότητες.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, που εξήρε το έργο του Μεγάλου Βασιλείου, που συνεχίζουν να τιμούν με ευλάβεια τα μέλη του συλλόγου, ενώ εκεί ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς, ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Απόστολος Ιωάννου και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Κομοτηνής κ. Γιάννης Κυριαζής.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Φαρασόπουλος, η ημέρα της κοπής της βασιλόπιτας είναι μια ιδιαίτερη μέρα για τον Σύλλογο, για την οποία κάνουν ξεχωριστή εκδήλωση θεωρώντας πως έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για αυτούς, μιας και ο Μέγας Βασίλειος ήταν και αυτός Καππαδόκας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.