Τιμησαν για ακομα μια φορα την παραδοση οι Ηπειρωτες

Ένα μοναδικό γλέντι διοργάνωσε ο Σύλλογος της Ροδόπης

Ένα μοναδικό Ηπειρώτικο γλέντι στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου από τους Ηπειρώτες της Ροδόπης, στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης.

Την βασιλόπιτα του Συλλόγου ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος στάθηκε στην προσήλωση των Ηπειρωτών στις παραδόσεις του τόπου τους και του έθνους, κρατώντας τες ζωντανές και ζωτικές, ενώ το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και πολιτευτές.

Ο Σύλλογος, που το 2026 συμπληρώνει 100 χρόνια ύπαρξης, έχοντας ξεκινήσει ως Αδελφότητα Λαϊστινών, παραμένει πάντα ενεργός στην πολιτιστική ζωή του τόπου, σημείωσε ο πρόεδρος κ. Γιάννης Τζαμπάζης, προσπαθώντας να συμμετάσχει σε όλες τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα σε αυτή.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου κ. Αργύρης Μπίστας στάθηκε στη μεγάλη συμμετοχή στον χορό τους, με τα χορευτικά του συλλόγου να παρουσιάζουν δύο χορούς από την Ήπειρο, καθώς και λαϊκούς αστικούς χορούς.

Ο σύλλογος έχει 200 μέλη, με 80 άτομα στα χορευτικά του τμήματα, με τμήμα αρχαρίων, τμήμα παραστάσεων και ένα τμήμα λαϊκών αστικών χορών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.