Τηλεοπτικοι χαρακτηρες που εκαναν τις σειρες «δικες τους»

tv’s... inspector

Υπάρχουνε αυτοί οι χαρακτήρες στις σειρές που είτε ξεκινάνε ως πρωταγωνιστές είτε όχι, στο τέλος κατορθώνουν να «κλέψουν την παράσταση» και να κάνουν τις σειρές «δικές τους».

10. LOGAN ECHOLLS – VERONICA MARS

Ως love interest της Veronica στο “Veronica Mars”, ο Logan Echolls δεν εγκλωβίστηκε στο στεγανό του “bad boy” που αντιπροσώπευε, τόσο εξαιτίας του δημιουργού, Rob Thomas, αλλά και του εξαιρετικού Jason Dorhing που ακόμα και στα πιο τραβηγμένα storylines κατάφερνε να ερμηνεύει έναν πολυδιάστατο χαρακτήρα, ακόμη και σε ορισμένες φορές που το σενάριο που είχε στα χέρια του δεν του προσέφερε έναν – sorry Rob. Το χιούμορ, οι αδυναμίες και το ατελείωτο θράσος του Logan είναι αυτά που τον βοήθησαν να «κλέψει την παράσταση», όσο γίνεται φυσικά σε μία σειρά που ανήκει δικαιωματικά και ολοκληρωτικά στην Kristen Bell.

9. JANET – THE GOOD PLACE

Μπορεί να πρόκειται για ένα ρομπότ, η Janet της D’Arcy Carden όμως έδινε ρέστα κάθε μία εβδομάδα, ήταν αξιαγάπητη και έφτασε να έχει μέχρι και δικό της επεισόδιο.

8. SPENCER HASTINGS – PRETTY LITTLE LIARS

Όσο προβληματικό και αν είναι το “Pretty Little Liars” είχε στο πρωταγωνιστικό δυναμικό του μία από τις πιο υποτιμημένες ηθοποιούς της σύγχρονης αμερικανικής τηλεόρασης, την Troian Bellisario, η οποία έχει αποδείξει το ταλέντο της και σε μικρές παραγωγές όπως τη διαδικτυακή σειρά “Lauren” και τη φτιαγμένη από την ίδια ταινία, “Feed”. Σε μία σειρά που υποτίθεται πως οδηγείται από ένα ensemble, η Bellisario υποδυόμενη τον πιο ενδιαφέροντα χαρακτήρα, αυτόν της τελειομανούς και εθισμένης Spencer, κατόρθωσε να κλέψει την παράσταση από πολύ νωρίς. Με το μυαλό, τα καταιγιστικά storylines, το δράμα και τον αστείρευτο σαρκασμό της, η Spencer έγινε πολύ γρήγορα fan favorite και ένας από τους λόγους να βλέπει κανείς μία σειρά με τόσο βροντερά ελαττώματα.

7. REGINA MILLS – ONCE UPON A TIME

Στο γνωστό παραμύθι της Χιονάτης η Κακιά Βασίλισσα είναι ένας ωραιοπαθής μονοδιάστατος χαρακτήρας που θέλει να σκοτώσει μία αθώα κοπέλα μόνο και μόνο επειδή τη φθονεί για την ομορφιά της. Στην τηλεοπτική εκδοχή που μας προσφέρει το “Once Upon A Time” ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και η μοναδική και ακραία υποτιμημένη Lana Parrilla έχει τη χαρά και την ευκαιρία να υποδυθεί μία πολυδιάστατη γυναίκα με πολλά τραύματα και πολλή οργή που ενώ ξεκίνησε ως η ανταγωνίστρια της ιστορίας μέχρι το τέλος, διαγράφοντας μία πορεία γεμάτη εξέλιξη και καταιγιστικά – ή εξωφρενικά και φαιδρά σε ορισμένες περιπτώσεις – storylines, κατόρθωσε να είναι η πρωταγωνίστρια και κεντρική ηρωίδα αυτής της αλλόκοτης ιστορίας, και φυσικά αγαπημένη του κοινού.

6. STEVE HARRINGTON – STRANGER THINGS

Ξεκινώντας ως ένας από τους «κακούς» της υπόθεσης και παρότι δευτερεύοντας χαρακτήρας, ο Steve του “Stranger Things” – υποδυόμενος θαυμάσια από τον Joe Kerry – εξελίχθηκε σε αγαπημένος του κοινού με ένα character development πολύ γρήγορο μεν, αποτελεσματικό δε, αφού ο πολύ διαφορετικός Steve που συναντάμε στη δεύτερη και ακόμα εντονότερα στην τρίτη σεζόν , αποτελεί ξεκάθαρα ένα από τα highlights της σειράς με όλη την καλοπροαίρετη αδεξιότητα και χαζομάρα του.

5. VILLANELLE – KILLING EVE

Μπορεί ο τίτλος της σειράς να κουβαλάει το όνομα της Eve, από τη δεύτερη σεζόν και μετά τη σειρά όμως κουβαλάει η Villanelle της Jodie Comer και όχι επειδή η Sandra Oh που υποδύεται την Eve είναι οτιδήποτε λιγότερο από συγκλονιστική, αλλά επειδή η σεναριακή ομάδα που αλλάζει λίγο-πολύ σε κάθε σεζόν δείχνει να παραγκωνίζει τη μία πρωταγωνίστρια της όλο και περισσότερο και να αφοσιώνεται στην άλλη. Ό,τι δίνουν όμως κάθε φορά στη Jodie Comer να ερμηνεύσει εκείνη το τελειοποιεί και η Villanelle αποτελεί μία από τις πιο περίπλοκες τηλεοπτικές ηρωίδες των τελευταίων χρόνων στον ρόλο μίας ψυχρής εκτελέστριας σε ένα ατελείωτο παιχνίδι γάτας και ποντικιού.

4. CLAIRE UNDERWOOD – HOUSE OF CARDS

Η Claire Underwood της Robin Wright ήταν εξαρχής μία πολύ ενδιαφέρουσα ηρωίδα που μαζί με τον Frank του Kevin Spacey κινούταν πάντα παρασκηνιακά και έβγαινε πάντοτε κερδισμένη. Η Claire αποτελούσε την ήρεμη δύναμη και συχνά υποτιμούταν, από ένα σημείο και μετά όμως ήτανε φανερό πώς σκαρφάλωνε όλο και πιο ψηλά προς την κορυφή και μετά και την απομάκρυνση του Kevin Spacey από τη σειρά, η Robin Wright και η Claire Underwood έκαναν κυριολεκτικά και μεταφορικά τη σειρά δική τους.

3. SPIKE – BUFFY THE VAMPIRE SLAYER

Ο Spike έκανε την εμφάνιση του στη δεύτερη σεζόν του “Buffy the Vampire Slayer” αρχικά ως ένας low key villain που σεζόν με τη σεζόν εξελίχθηκε σε σύμμαχος, σε love interest της Buffy και στο τέλος έγινε μέχρι και ήρωας. Ο James Marsters με τον Spike έκλεψε την παράσταση πολλές φορές επιστρατεύοντας κάθε μέσο που είχε, αναδεικνύοντας τόσο το χιούμορ, αλλά και όλες τις σκοτεινές πτυχές αυτού του περίπλοκου, πολυδιάστατου και ασταμάτητα καταιγιστικού και διασκεδαστικού ήρωα. Τελεία.

2. CRISTINA YOUNG – GREY’S ANATOMY

Πριν η Sandra Oh χάσει το spotlight της στο “Killing Eve” από τη συμπρωταγωνίστρια της, ήταν εκείνη που έκλεβε την παράσταση, που ήταν μόνιμα κάτω από τα φώτα τον προβολέων στο “Grey’s Anatomy”, όπου και απαίτησε να της δώσουν τον ρόλο της λατρεμένης Cristina Young για να συμμετάσχει στη σειρά. Η Cristina με όλο της το θάρρος και το θράσος και την βίαιη ειλικρίνεια της αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της σειράς και η αποχώρηση της ήταν και το μεγαλύτερο πλήγμα που δέχτηκε ποτέ. Η Sandra Oh «κέντησε» στον ρόλο και ο μοναδικός λόγος που στερείται της πρώτης θέσης είναι το γεγονός πως κουτσά στραβά το “Grey’s Anatomy” συνέχισε και χωρίς αυτή και τα κατάφερε.

1. BARNEY STINSON – HOW I MET YOUR MOTHER

Ποιος είπε ότι το “How I Met Your Mother” είναι η ιστορία του πώς ο Ted γνώρισε τη μητέρα; Αυτό είναι απλά ένα clickbate. Ούτε πρόκειται φυσικά για τα νεανικά και ανέμελα χρόνια του Ted, ούτε για τον έρωτα του Ted και της Robin, ούτε τέλος πάντων για οποιαδήποτε πρόταση εμπεριέχει το όνομα Ted. Μπορεί έτσι να ξεκίνησε, το “How I Met Your Mother” όμως εξελίχθηκε στο “Barney Stinson Show” και όσο και αν δεν μου αρέσει καθόλου αυτό και όσο προβληματικός και αν ήταν ο συγκεκριμένος χαρακτήρας σε πολλούς τομείς, η πραγματικότητα είναι μία: το “How I Met Your Mother” όχι απλώς δεν θα ήταν το ίδιο, αλλά δεν θα υπήρχε καν χωρίς αυτόν και αυτός είναι και ο ορισμός του «έκανε τη σειρά δική του».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.