Θωμα Βουγιουκλη, «στις Μαρμαροπηγες –Θεατρικο επιτραπεζιο σε 7 λογικες»

Ένα ερασιτεχνικό θεατρικό κείμενο για τα 42 χρόνια ακαδημαϊκής διδασκαλίας του συγγραφέα

«Θεατρικό επιτραπέζιο σε 7 λογικές» αναγράφει ο υπότιτλος του νέου βιβλίου του Θωμά Βουγιουκλή που τιτλοφορείται «στις Μαρμαροπηγές» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Παρατηρητής της Θράκης». Υπότιτλος επεξηγηματικός, αναγκαίος για τη διευκρίνιση του περιεχομένου και της μορφής του κειμένου.

Όσο για την αφορμή και τις σκέψεις που γέννησαν αυτό το βιβλίο, ο συγγραφέας εξηγεί: «Ρώτησα τον δάσκαλο Παραστατικών Τεχνών Γιάννη Μήτρου αν είναι καλή ιδέα να γράψω ένα θεατρικό έργο θίγοντας ακροθιγώς θέματα που με απασχόλησαν στην 42ετή ακαδημαϊκή μου διδασκαλία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ο Γιάννης μού απάντησε: Ναι! Έτσι μπήκα στην υποχρέωση και ολοκλήρωσα το κείμενο αυτό σε λιγότερο από έναν χρόνο γράφοντας σε μερική απασχόληση! Με βοήθησε πολύ ο Γιάννης αλλά το έγραψα όπως φαντάζομαι εγώ τη θεατρική παράσταση, επομένως με πλήρως ερασιτεχνικό τρόπο.  Εντέλει, παντελώς υπεύθυνος! Και… αδιόρθωτος!».

Περιγραφή βιβλίου

Στις Μαρμαροπηγές υπάρχουν παντού διάχυτες 7 λογικές: Έρωτας, Καρδιά, Μαθηματικά, Πάθος, Παιδεία, Φιλοσοφία, Φύση· 7 λογικές που συμπλέκονται και δημιουργούν μοναδικές θεατρικές διαδρομές, με σκηνικό το νησί της Θάσου και πρόσωπα τον «Δάσκαλο», τη Θεανώ και τη Σερβιτόρα.

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Θωμάς Βουγιουκλής είναι Ομότιμος Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Υπηρέτησε στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης επί 41 συνολικά έτη. Διετέλεσε Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής για 10 έτη και Πρόεδρος του Π.Τ.Δ.Ε για 8 έτη. Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στο ΜΙΤ της Μασαχουσέτης, στο Udine της Ιταλίας και στο Bangor της Ουαλίας.

Εργάζεται ερευνητικά κυρίως στα Καθαρά Μαθηματικά και ειδικότερα στην Άλγεβρα των Υπερδομών όπου έχει θεμελιώσει έναν κλάδο που πήρε το όνομά του, τις Hv-δομές. Στο αντικείμενο αυτό έχει εκδώσει δυο βιβλία στα αγγλικά.

Επιπλέον, ασχολείται με τα Μαθηματικά Μοντέλα, τις εφαρμογές τους στην Εκπαίδευση και στις άλλες επιστήμες. Έχει πάνω από 170 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και πάνω από 4.000 διεθνείς αναφορές σε αυτές. Συμμετείχε και διοργάνωσε πλήθος συνεδρίων στην Ελλάδα και προπαντός στο εξωτερικό, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων και τον Κ. Καραθεοδωρή. Το 2018 ο Δήμος της Ξάνθης τον βράβευσε με το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης.

Έχει γράψει 7 διδακτικά βιβλία. Έχει εκδώσει  1 ανθολογία άρθρων για θέματα παιδείας και 10 ποιητικές συλλογές. Επίσης, έχει κυκλοφορήσει 1 CD με τραγούδια του.

Info

 Έτος Έκδοσης: 2022

Αριθμός Σελίδων: 72

ISBN: 978-618-5001-86-5

Σχήμα Βιβλίου: 14,8×21

Συγγραφέας: Θωμάς Βουγιουκλής

Τιμή Βιβλίου: 7,50€

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα για το βιβλίο καθώς και να το παραγγείλουν ηλεκτρονικά στο : www.paratiritisbooks.gr/

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.