Θεσμος πλεον η πατιναδα απο Γκαιτατζηδες για την εναρξη των Ελευθεριων

Η πρωτοβουλία της Στέγης Παράδοσης και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες» σήμανε και φέτος την αρχή των εκδηλώσεων των Ελευθερίων

Με την πατινάδα από γκαϊτατζήδες του Εργαστηρίου της Στέγης Παράδοσης και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες», ξεκίνησε και αυτή τη χρονιά ο εορτασμός των φετινών Ελευθερίων, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου στην Κομοτηνή, σκορπίζοντας τις νότες της παράδοσης σε όλη την πόλη.

Δεκάδες γκαϊτατζήδες από όλη τη Θράκη, μαζί με άλλους μουσικούς, αντάμωσαν με  πολλούς χορευτές για να ξεκινήσουν την πατινάδα  από την Καπναποθήκη, και περνώντας από την Δημοκρίτου και τη Βενιζέλου, έφτασαν στο Ηρώο της πόλης, και στη συνέχεια στην πλατεία, σε ένα αυθόρμητο γλέντι με γκάιντες.

Στην πορεία τους ξεσήκωσαν την πόλη, με πολλούς πολίτες να φτάνουν μαζί τους μέχρι την πλατεία, και συνεχίζοντας τους χορούς μέχρι αργά.

Την χαρά της που μαζί με 8 άλλους συλλόγους της Ροδόπης ξεκινούν και φέτος την πατινάδα εξέφρασε η πρόεδρος των Φιλότεχνών κ. Ιωάννα Αλμπανίδου, που τόνισε πως πλέον έχει αρχίσει αυτή η δράση να παγιώνεται στη συνείδηση του κόσμου.

Άλλωστε σκοπός τους ήταν να σκορπίσουν την χαρά και να τιμήσουν την παράδοση, όπως κάνουν με όλες τις δράσεις τους, για αυτό και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια.

Στην κεντρική πλατεία το κοινό καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γιάννης Κυριαζής χαιρέτισε τη σύμπραξη των συλλόγων στην φετινή πατινάδα, συνεχάρη τους Φιλοτέχνες για την έμπνευσή τους, και τον δάσκαλο Δημήτρη Κυριακάκη, και προσκάλεσε όλους να συμμετάσχουν και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις των Ελευθερίων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.