Θερμη η ανταποκριση των πολιτων στο «Ανθρωπινο Ποταμι» του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης

Στο διαδίκτυο τα πρώτα τρία βίντεο καταγραφής αναμνήσεων

Ραντεβού την Κυριακή 14 Νοεμβρίου για τον «περίπατο γνωριμίας»

Η δράση ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής» στο πλαίσιο του Προγράμματος «Tale of X Cities»,  που διοργανώνει το Goethe-Institut Thessaloniki σε συνεργασία με την Art BOX Creative Arts Management, ολοένα και αναπτύσσεται με τη συμμετοχή των πολιτών.

Η ανταπόκριση των σχολείων όλων των βαθμίδων με την πολύτιμη συνδρομή των Διευθύνσεων Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης είναι μεγάλη για να γεμίσουν οι 136 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη διαδρομή του ποταμιού με παιδικές ζωγραφιές από τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, αλλά και για να δημιουργηθεί με τη συμμετοχή των έφηβων μαθητών ένα πλούσιο αρχείο με φωτογραφίες και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν την Κομοτηνή των δεκαετιών 1950-1960.

Οι εμπνευστές της δράσης συνεχίζουν την προσπάθειά τους να καταγράψουν με την κάμερα και να προβάλλουν στο κοινό μέσω του διαδικτύου, τις αναμνήσεις πολιτών σχετικά με το ποτάμι. Ήδη έχουν ετοιμαστεί τα πρώτα βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε :

Σύλληψη – σχεδιασμός δράσης : Θεανώ Πασχάλη

Κάμερα-μοντάζ : Νίκος Οικονομίδης

Όλα τα βίντεο αποτελούν ένα είδος ξενάγησης σχετικά με το ποτάμι ως τοπόσημο της Κομοτηνής.

Ο περίπατος γνωριμίας

Να θυμίσουμε όμως πως η δράση δεν περιορίζεται μόνο στην καταγραφή αλλά θα υπάρξει και περίπατος γνωριμίας με τα γεφύρια, τις επιχειρήσεις, τα σπίτια που υπήρχαν τότε στην πόλη.

«Ελάτε να περπατήσουμε παρέα! Ελάτε να φτιάξουμε ένα ανθρώπινο ποτάμι γεμάτο νοσταλγικές αναμνήσεις!» μας προτρέπουν οι διοργανωτές για τον περίπατο που θα γίνει την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί.

Αφετηρία  του, ο χώρος που διεξάγεται σήμερα η λαϊκή αγορά, πίσω από το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο. Θα υπάρξουν τρεις ενδιάμεσοι σταθμοί, αν κάποιος δε θέλει να ακολουθήσει τη διαδρομή από την αρχή:

  • 1η Στάση Σπαθί,
  • 2η Στάση Τσανάκλειος,
  • 3η Στάση Άγαλμα Βενιζέλου

Η διαδρομή θα ολοκληρωθεί μετά τις γέφυρες στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής.

Info

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνείτε μέσω emailστο [email protected]  και για τηλεφωνική επικοινωνία μπορείτε να καλείτε στα 25310-37770, 25310-27484, 25310-25970.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.