«Θαυμασιος Βοκακιος» των αδελφων Ταβιανι

Τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στην Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

Την ταινία «Θαυμάσιος Βοκάκιος» των αδελφών Ταβιάνι που είναι βασισμένη στο αριστούργημα του Βοκκάκιου «Το Δεκαήμερο» θα προβάλει την ερχόμενη Δευτέρα 21 και Τρίτη 22 Νοεμβρίου η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης. Η προβολή της ταινίας θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης και θα ξεκινήσει στις 21.30.

Η υπόθεση της ταινίας 

Στη χτυπημένη από την πανούκλα Φλωρεντία του 14ου αιώνα, δέκα νεαροί άνδρες και γυναίκες αποφασίζουν να ξεφύγουν από το θάνατο που τους περικυκλώνει και δραπετεύουν στην εξοχή. Εκεί θα βρουν καταφύγιο σε μια απομονωμένη επαρχιακή βίλα, όπου θα περάσουν δέκα μέρες διηγούμενοι ιστορίες για την αγάπη, το πεπρωμένο και την αναγέννηση.
 
Οι Ιταλοί επιστρέφουν στον Βοκάκιο, με τον ίδιο τρόπο που οι Βρετανοί επιστρέφουν στον Σαίξπηρ, κάθε φορά που χρειάζονται κάτι κλασικό και διαχρονικό για να σχολιάσουν το παρόν. Οι Ταβιάνι, στην ένατη δεκαετία της ζωής τους αποφασίζουν να απομονώσουν πέντε ιστορίες από τις 100 που αποτελούν το αριστούργημα του Βοκάκιου και να τις θέσουν στη σφαίρα ενός μυθικού χρόνου που διασχίζει το παρελθόν με το σήμερα και το αύριο ενός κόσμου που δεν θα σταματήσει ποτέ να αφηγείται ιστορίες ως το μοναδικό τρόπο να εμπνευστεί για τον αέναο αγώνα του με την… πεζή (και συχνά) αφόρητη πραγματικότητα. Οι πέντε ιστορίες πάνω στις οποίες δομείται ο «Θαυμάσιος Βοκάκιος» μιλούν για τον έρωτα, τον παραλογισμό, το χρήμα, τη μοίρα και το θάνατο. Όλες οι ιστορίες είναι φτιαγμένες με την ίδια λογική – αυτή ενός μύθου φτιαγμένου με «αναγεννησιακή» φωτογραφία και θεατρικό στήσιμο, επιλογή σοφή όταν μιλάμε για ιστορία μέσα στην ιστορία.
 
Info
Είσοδος: 3 ευρώ: άνεργοι, φοιτητές. Νεανικό, 4 ευρώ: μέλη ΚΛΑ, 5 ευρώ: όλοι οι υπόλοιποι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.