Τελετη αποκαλυψης του μνημειου της Γενοκτονιας των Ελληνων του Ποντου

Έργο του διαπρεπούς γλύπτη Γιώργου Κικώτη - Από τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Σιταγρών Δράμας

Σε τελετή αποκάλυψης του μοναδικού στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, μνημείου Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, προχωρά ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταγρών Δράμας την Κυριακή 24 Μαΐου και ώρα 18.00 στην κεντρική πλατεία Σιταγρών.
 
Πρόκειται για το έργο του διαπρεπούς γλύπτη κ.Γιώργου Κικώτη που αναπαριστά τα τραγικά γεγονότα της εξόδου, του ξεριζωμού και της Γενοκτονίας 353.000 αθώων θυμάτων την περίοδο 1916-1923.
 
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο στρατηγικός αναλυτής κ.Νίκος Λυγερός. Το μουσικοποιητικό πρόγραμμα με θρήνους, άσματα και στάσιμα της ημέρας θα παρουσιάσει ομάδα επίλεκτων καλλιτεχνών με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη κ.Γιώργου Συμεωνίδη και τη συμμετοχή μεταξύ άλλων των κ.κ.Γιώργου και Λάζου Ιωαννίδη, Μπάμπη Κεμανετζίδη, ενώ θα παρουσιαστεί και ο Πυρίχειος χορός ΣΕΡΑ από διακεκριμένους χορευτές του Νομού.
 
Το μνημείο κατασκευάστηκε με τη στήριξη του Δήμου Προσοτσάνης, μεγάλες προσφορές ιδιωτών χορηγών καθώς και προσωπική κοινωφελή εργασία πολλών κατοίκων της κοινότητας Σιταγρών.
 
Το έργο αφιερώνεται στους αθώους νεκρούς της Γενοκτονίας αλλά και στις επερχόμενες γενιές για να διατηρήσουν άσβεστη την πυρά στην Εστία της Εθνικής Μνήμης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.