Ταξιδι στους μουσικους ηχους και τα οργανα της Θρακης απο την αρχαιοτητα εως σημερα

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου στο Κινηματοθέατρο ΡΕΞ

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, στις 19.45, στο Κινηματοθέατρο ΡΕΞ, το think club ΕΑΝΟΣ διοργανώνει ειδική Εκδήλωση με περιεχόμενο «ΜΟΥΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ/ΘΡΑΚΗΣ & ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν όλοι οι μουσικοί ήχοι και τα όργανα που εμφανίστηκαν στη Θράκη από την αρχαιότητα έως σήμερα!

Όπως η Ορφική και η Θρακική Λύρα, ο Αυλός, ο Άσκαυλος(Γκάιντα), το Κανονάκι, το Σάζι και άλλα.

Επίσης θα παιχτούν 15 μουσικά κομμάτια-αντιπροσωπευτικά της θρακικής μουσικής ταυτότητας- με όλα τα όργανα και με μία Ένωση Καλλιτεχνών με «πυρήνα» το γνωστό Συγκρότημα Rodopi Ensemple.

Θα ακολουθήσουν επίλεκτες Ομάδες από τοπικούς Συλλόγους που θα χορέψουν αντιπροσωπευτικά ακούσματα της Θράκης. Στο τέλος θα συντονιστούν όλοι μαζί «σαν μια ζωντανή αλυσίδα αλληλεγγύης».

«Φυσικά μέσα σε αυτήν την συστράτευση θέση έχουν ήχοι και Όργανα από Μουσουλμάνους της Περιοχής μας» διευκρίνισε σε δήλωσή του ο εμπνευστής της δράσης και πρόεδρος του think club ΕΑΝΟΣ κ. Θεοφάνης Κωφίδης για να εξηγήσει: «Γίνεται αντιληπτό ότι η Εκδήλωση αυτή έχει ιστορικό, δια-πολιτισμικό, κοινωνικό, ψυχολογικό και ευρύτερα θετικό χαρακτήρα, αφού η Ροδόπη με την «ψυχή της=η μουσική της ταυτότητα» εκπέμπει μήνυμα Αλληλεγγύης με έντονο συμβολισμό και αξία. Διότι η μουσική κουλτούρα αποτελεί μία Γλώσσα που ξέρει να ενώνει ανθρώπους, κοινωνίες και λαούς».

Ο κ. Κωφίδης εκ μέρους όλου του ΕΑΝΟΣ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ολόθερμα «όλους τους συντελεστές, όπως τις Χορευτικές Ομάδες, τους Οργανοπαίκτες, τους Ερμηνευτές, τους Καθηγητές Μουσικής και Παιδαγωγούς από το Μουσικό Σχολείο» όπως επίσης «όλους τους ευγενικούς ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΜΑΣ, όπως αναγράφονται στην Αφίσα και την Πρόσκληση της Εκδήλωσης».

«Σας περιμένουμε όλες και όλους σε μια ειδική Μουσική Εκδήλωση, με την πεποίθηση ότι ο ευγενικός μας Σκοπός αγκαλιάζει και αγκαλιάζεται. Δίνοντας έστω μία σεμνή Ελπίδα ότι επιτέλους μαζί τα καταφέρνουμε!» επεσήμανε κλείνοντας ο κ. Κωφίδης.

Info

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο Κοινό.

Δευτέρα 3 Απριλίου, στις 19.45, στο Κινηματοθέατρο ΡΕΞ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.