Ταξιδι στο χρονο με τη «Μουσικης Ιστορηση»

Έτοιμα όλα για την παράσταση που διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ στην αυλή του 1ου Δημοτικού Κομοτηνής

Κάλεσμα στο κοινό της Κομοτηνής να κλείσει θέση για την μουσικοθεατρική παράσταση «Μουσικής Ιστόρηση» που διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, έκαναν η Διοίκηση του Θεάτρου και οι συντελεστές της. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ταξίδι στη διαχρονική εξέλιξη της ελληνικής μουσικής, όπως καταγράφεται από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.

Η μουσική παράσταση θα παρουσιαστεί το Σάββατο 28 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, και για αυτή μίλησαν μια μέρα πριν την πραγματοποίησή της ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Γιάννης Κυριαζής, η υψίφωνος Ζαφειρώ Χατζηφωτίου και η σκηνοθέτης Άννα Μαχαιροπούλου.

Γιάννης Κυριαζής: «Η εκδήλωση ανιχνεύει διάφορους φυσικούς σταθμούς  της ιστορικής πορείας της μουσικής»

«Η εκδήλωση αναφέρεται στην ιστορία της Ελληνικής μουσικής διαχρονικά από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα και ανιχνεύει διάφορους φυσικούς σταθμούς της ιστορικής πορείας της» σημείωσε ο κ. Κυριαζής, που συμπλήρωσε πως οδηγός σε αυτό το ταξίδι θα είναι η κ. Χατζηφωτίου μαζί με άλλους 3 μουσικούς.

Το ταξίδι αυτό θα διανθιστεί με κείμενα τα οποία θα αναφέρονται σε αυτούς τους μουσικούς σταθμούς, τα οποία επιμελήθηκε η κ. Σοφία Μενεσελίδου και τα οποία βέβαια θα τα αποδώσουν ηθοποιοί από το τμήμα ενηλίκων του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση  της Άννας Μαχαιροπούλου, που είναι και υπεύθυνη για το εργαστήριο θεατρικής παιδείας που διατηρεί εδώ και 10 χρόνια το ΔΗΠΕΘΕ.

«Πιστεύουμε ότι είναι μια πολύ σημαντική και ωραία εκδήλωση, οι συνδημότες μας πραγματικά θα χαρούν και θα απολαύσουν μουσική και κείμενα σχετικά με αυτή» τόνισε, επισημαίνοντας πως η παράσταση είναι δωρεάν, αλλά λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού, θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν 200 άτομα που θα προμηθευτούν δωρεάν τα δελτία εισόδου από το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο.

Ζαφειρώ Χατζηφωτίου: «Η Ελληνική μουσική είναι απέραντη, η δημιουργία μας, τόσο επώνυμη όσο και ανώνυμη, είναι τεράστια»

Τις καλύτερες εντυπώσεις έχει αφήσει η συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ για την προετοιμασία της παράστασης τόσο στην κ. Χατζηφωτίου όσο στα άλλα μέλη του κουαρτέτου, τον κ. Μιχάλη Παπαγεωργίου στο πιάνο, τον κ. Μανώλη Κοττόρο στο βιολί και στα φωνητικά και Νίκο Βαρβαρέσο στο μπουζούκι, την κιθάρα και τα φωνητικά.

«Η Ελληνική μουσική είναι απέραντη, η δημιουργία μας, τόσο επώνυμη όσο και ανώνυμη, είναι τεράστια και σε μια ώρα δεν θα ήταν εύκολο να το καλύψουμε όλο αυτό» τόνισε η κ. Χατζηφωτίου, όμως σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα σε συνεργασία με τους ηθοποιούς και το ΔΗΠΕΘΕ έχουν προσπαθήσει να κάνουν μικρές στάσεις στους φωτεινότερους σταθμούς ελληνικής δημιουργίας.

Έτσι ξεκινούν από τον 2ο αιώνα π.Χ. και καταλήγουν ως το σήμερα μεταφέροντας ένα μήνυμα ευζωίας και αγάπης για τη ζωή, αλλά και πως η ελληνική ιδιοσυγκρασία υποστηρίζει τη χαρά και τη δημιουργία στη ζωή μας.

«Σας περιμένουμε με πολύ χαρά να μοιραστούμε όλο αυτό το ταξίδι, την μουσική διαδρομή, γιατί μια παράσταση αποκτά τη δική της προσωπικότητα με τον κόσμο» επεσήμανε κλείνοντας η κ. Χατζηφωτίου.

Άννα Μαχαιροπούλου: «Προσπαθήσαμε να τα αποδώσουμε έτσι ώστε να έχει ενδιαφέρον και να διαπλέκεται ο λόγος με τη μουσική»

Ήταν φυσικό το Θεατρικό Εργαστήρι να δώσει, όπως κάνει κάθε χρονιά, το παρών στην καλοκαιρινή εκδήλωση που διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ, σημείωσε η κ. Μαχαιροπούλου, που τόνισε πως ο δικός τους ρόλος στην εκδήλωση θα είναι να την υποστηρίξουν με κείμενα τα οποία ακολουθούν τη ροή των τραγουδιών όπως κινούνται από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

Έτσι ανάμεσα σε κάθε εποχή, υπάρχει ένα κείμενο το οποίο δίνει το στίγμα της ώστε να είναι πιο ολοκληρωμένη η εικόνα για το κοινό, με τους 6 ηθοποιούς που συμμετέχουν να μοιράζονται τα κείμενα.

«Προσπαθήσαμε να τα αποδώσουμε έτσι ώστε να έχει ενδιαφέρον και να διαπλέκεται ο λόγος με τη μουσική» παρά τους περιορισμούς του κορωνοϊού, τόνισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.