Ταξιδι στα παλια παραδοσιακα επαγγελματα με τον ΜΟΚ

Επίδειξη των ικανοτήτων τους έκαναν οι χορευτές του ομίλου στην μουσικοχορευτική παράσταση «Το κέντημα είναι γλέντημα και η ρόκα το σεργιάνι»

Ένα όμορφο ταξίδι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μέσα από το χορό, τη μουσική και το τραγούδι, αναβιώνοντας παράλληλα τα παλαιά παραδοσιακά επαγγέλματα, που τείνουν προς εξαφάνιση ή έχουν εξαφανιστεί, έκαναν τα χορευτικά τμήματα του ΜΟΚ στη μουσικοχορευτική παράσταση «Το κέντημα είναι γλέντημα και η ρόκα το σεργιάνι».
 

Πριν την παράσταση ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Στέφανος Κούκλαρης ευχαρίστησε για τη στήριξη, τη ΔΚΕΠΠΑΚ και την πρόεδρο της κ. Νατάσα Λιβεριάδου, το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και την πρόεδρο κ. Σοφία Μενεσελίδου για την παραχώρηση του Θερινού Θεάτρου και τους επαγγελματίες της περιοχής που τους στήριξαν οικονομικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
 
Παράλληλα εξήρε και την προσπάθεια των χορευτών και των χορευτριών του Ομίλου όλων των ηλικιών, οι οποίοι αφιέρωσαν αρκετό από τον προσωπικό τους χρόνο, για το στήσιμο και την υλοποίηση της όλης εκδήλωσης, καθώς «χωρίς τη συμμετοχή και την αγάπη για αυτό που κάνουν, δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα» όπως υπογράμμισε.
 

Στη μουσική επένδυση της εκδήλωσης ήταν οι ορχήστρες «Λόζιος και Ανακατωσιά» με το Γιάννη Γρίβα στο κλαρίνο, τον Κατσιούλη Νίκο στο νταούλι, τον Τζέλα Νίκο στο τύμπανο, τον Κωστόπουλο Αντώνη στην τρομπέτα και τον Κωστόπουλο Λάζο στο τρομπόνι, και η «Εβρίτικη Ζυγιά» με τον Πασόπουλο Στρατή στη φωνή και στο καβάλι, τον Στράτο Σπύρο στη γκάιντα, τον Παρτινούδη Αλέξη στη θρακιώτικη λύρα και το Στράτο Άγγελο στα κρουστά. Μαζί τους ο Νίκος Μπόζογλου στο ακορντεόν, ο Νίκος Βερβερίδης στο λαούτο και η Αρετή Καμηλάκη στο βιολί.
 
 

Τιμιτική πλακέτα στον π. Δημήτριο Βασιλειάδη για την πολυετή προσφορά του στον Όμιλο 

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο Σύλλογος βράβευσε τον επί πολλά έτη Πρόεδρο του ΜΟΚ π. Δημήτριο Βασιλειάδη για την πολυετή και μακρόχρονη προσφορά του στον Όμιλο.
 

Παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα ο π. Βασιλειάδης εξέφρασε τη βαθιά του συγκίνηση και ευχαρίστησε τον κ. Κούκλαρη και τα μέλη του ΔΣ του Ομίλου. «Ό,τι προσέφερα στον Όμιλο είναι προϊόν της συνεργασίας επί 43 χρόνια με όλους τους εκλεκτούς συμπολίτες που αποτέλεσαν μέλη του ΔΣ, συνεργάτες αλλά και μέλη του Ομίλου», ιδιαίτερα τη «στρατιά», όπως τους αποκάλεσε, των μελών του χορευτικού συγκροτήματος, θεωρώντας καύχημα της Κομοτηνής και του Ομίλου ότι μέσα σε αυτά τα χρόνια πέρασαν νέοι κατά καιρούς, που σήμερα είναι σεβαστοί οικογενειάρχες και σημαίνοντα μέλη της κοινωνίας της Κομοτηνής, αλλά όλοι έχουν να επιδείξουν μια προσφορά και μια παρουσία στον τόπο.
 

Ειδική μνεία έκανε στους ιδρυτές του Ομίλου, με επικεφαλής δύο σπουδαίους ανθρώπους, τον Γυμνασιάρχη Μαρίνο Ξηρέα και τον υποθηκοφύλακα Αντώνη Ρωσσίδη, καθώς και τους πρώην προέδρους του Ομίλου, που δεν είναι πια κοντά μας, τον Γεώργιο Μαμέλη, τον Κωνσταντίνο Καρκατσέλη και τον Πέτρο Ματσκίδη, αλλά και όλα τα άλλα στελέχη και μέλη του Ομίλου που δεν είναι πια μαζί μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.