Ταξιδεψαν το κοινο της Κομοτηνης σε ολη την Ελλαδα μεσα απο χορο και τραγουδι τα μελη του Μορφωτικου Ομιλου Κομοτηνης

«Της μνήμης τα καμώματα, της λησμονιάς η χάρη» ήταν ο τίτλος της ετήσιας μουσικοχορευτικής παράστασης του Μ.Ο.Κ.

Στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής φιλοξενήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιουνίου η ετήσια εορταστική εκδήλωση του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής, που για περισσότερα από 60 χρόνια αποτελεί πρεσβευτή της Θρακιώτικης παράδοσης.
 
Οι θέσεις ήταν γεμάτες, αφού εκτός από πολλά μέλη ο σύλλογος διαθέτει και πλήθος φίλων που θέλησαν να στηρίξουν με την παρουσία, τους πρωτεργάτες της μουσικοχορευτικής παράστασης «Της Μνήμης τα Καμώματα».


 
Μετά από ένα χρόνο γεμάτο όμορφες στιγμές στις συναντήσεις  και τις πρόβες τα μέλη του Μ.Ο.Κ. ένιωσαν όπως κάθε χρόνο την ανάγκη να εξωτερικεύσουν τη δουλειά τους και να την παρουσιάσουν στο κοινό της Ροδόπης, προκειμένου να γιορτάσουν με τον πιο παραδοσιακό τρόπο το τέλος της χρονιάς.  Όπως ανέφερε άλλωστε και ο πρόεδρος του Μ.Ο.Κ. κ. Στέφανος Κούκλαρης προλογίζοντας την εκδήλωση «παρουσιάστηκαν οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς από τις χορευτικές ομάδες του Συλλόγου» με την επιμέλεια να αναλαμβάνει ο κ. Βασίλης Βασιλείου ενώ τα μέλη του Μ.Ο.Κ με μεράκι και αγάπη για την παράδοση έστησαν όλο το σκηνικό και ανέλαβαν όλη την παρουσίαση.
 

Ήχοι, εικόνες, χορός και θέαμα του όμορφου και πλούσιου τόπου της Ανατολικής & Δυτικής Θράκης, της Δράμας, των Σερρών , της Άσσηρου , της Σαμοθράκης, της Χίου και άλλων περιοχών της Ελλάδας, παρουσιάστηκαν στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής από τα μέλη του Μ.Ο.Κ. υπό τους ήχους των μουσικών οργάνων του συγκροτήματος «Μπάντα Τέτοια», που ανέλαβε την μουσική επένδυση της εκδήλωσης.
 
Ο ΜΟΚ  χάρισε ένα δίωρο γεμάτο χορό, μουσική και θέατρο στο οποίο πήραν μέρος περισσότερα από 100 μέλη του τμήματος παραστάσεων ενηλίκων εφήβων, παίδων και προπαίδων, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πως είναι άξιος πρεσβευτής της περιοχής μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.