Ταξιδεψαν το κοινο Φωτεινη Βελεσιωτου και Βασιλης Προδρομου

Αγαπημένες μουσικές από δύο ξεχωριστούς καλλιτέχνες

«Δύο φίλοι ήρθαν απόψε από τα παλιά» θα μπορούσε να τιτλοφορείται η συναυλία που έδωσαν την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στην πόλη μας η Φωτεινή Βελεσιώτου και ο Βασίλης Προδρόμου. Οι δύο τους άλλωστε, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας έχει ξεχωριστούς δεσμούς με την πόλη μας. Η Φωτεινή που δεν χάνει την ευκαιρία να επισκεφθεί την περιοχή μας, όποτε ετοιμάζει νέο συναυλιακό πρόγραμμα, αλλά και ο Βασίλης που οι παλαιότεροι τον θυμούνται στο πατάρι της τότε «Διεξόδου» στη διασταύρωση των οδών Βύρωνος και Μακεδονίας.

Οι δύο τους κράτησαν συντροφιά στο κοινό που βρέθηκε στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής με αγαπημένα τραγούδια από τις δισκογραφικές εργασίες τους αλλά και κλασικά τραγούδια αγαπημένων συνθετών, που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ελληνική μουσική πραγματικότητα.

Η συναυλία εντασσόταν στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους και διοργανώθηκε από την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Μαζί με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Βασίλη Προδρόμου βρέθηκαν επί σκηνής και οι μουσικοί: Νίκος Παπαναστασίου (ακορντεόν, πιάνο, ενορχηστρώσεις), Χρήστος Σκόνδρας (μπουζούκι, γκάιντα), Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο), Θωμάς Κωστούλας (τύμπανα) καθώς και ο Γιώργος Κολεβέντης (ηχοληψία).

Αξίζει να σημειωθεί κλείνοντας ότι συμφώνως με το κλίμα των ημερών, η Φωτεινή Βελεσιώτου αφιέρωσε τη συναυλία στον Μίκη Θεοδωράκη με ιδιαίτερη αναφορά στα τραγούδια του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.