Τακης Ζαχαρατος: «Νοιωθω μια τεραστια ευγνωμοσυνη για το “δωρο” που μου κανει ο κοσμος να μου δινει διαρκεια και αγαπη»

Μια εκδρομή με «οδηγό» τον ίδιο για να προσφέρει χαρά και αισιοδοξία υπόσχεται από την σκηνή του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Κομοτηνής ο αγαπημένος μίμος

Μια εκδρομή, με «οδηγό» τον ίδιο και συνταξιδιώτες την αγάπη, την εκτίμηση και τον αλληλοσεβασμό με τον οποίο καλλιτέχνης και κοινό συμπορεύονται καθ’ όλη την διάρκεια της καλλιτεχνικής του πορείας υπόσχεται για σήμερα το βράδυ ο γνωστός μίμος Τάκης Ζαχαράτος ο οποίος στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής του περιοδείας θα βρίσκεται στην σκηνή του Θερινού ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Όπως εξήγησε ο  ίδιος μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» με την αφορμή της παρουσίας του στην πόλη μας έρχεται με την ωραιότερη παράσταση που έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής, αλλά και με ανοιχτή αγκαλιά «για να γελάσουμε, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και γενικά να τα σπάσουμε».

Για τον ίδιο η παράσταση με τίτλο – πρόσκληση προς το κοινό που τον ακολουθεί πιστά όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί μια πραγματική γιορτή, κατά την διάρκεια της οποίας δεκάδες πρόσωπα της πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής επικαιρότητας περνούν μπροστά από τα μάτια των θεατών, με έναν και μόνο στόχο να δώσουν χαρά και αισιοδοξία.

«Είναι μια παράσταση στην οποία δεν παίρνεις ανάσα από την αρχή μέχρι το τέλος. Δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και πραγματικά πρόκειται για μία παράσταση κατά την οποία η αγκαλιά μας είναι ανοιχτή και η σύνδεση με το κοινό πολύ συγκινητική» δήλωσε ο ίδιος εξηγώντας πως κάθε παράσταση είναι sold out. «Χαίρομαι πολύ για το γεγονός ότι το θέατρο είναι πάντα γεμάτο, είναι μεγάλη τιμή και χαρά, ωστόσο το σημαντικότερο πράγμα για μένα είναι ο τρόπος με τον οποίο συμμετέχει ο κόσμος, η αγάπη και ο σεβασμός που μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο, αυτή η συμπόρευση την οποία δεν μπορώ να εξηγήσω με λόγια».

«Παίρνω και εγώ χαρά από την χαρά του κόσμου»

Ο Τάκης Ζαχαράτος κατάφερε να καταστήσει την τέχνη της μίμησης δημοφιλή, καθιστώντας τον ίσως τον μοναδικό εκπρόσωπό της στην χώρα μας με τέτοια αποδοχή. Ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται το γεγονός αυτό ως μοναδικότητα. Άλλωστε όπως λέει «αυτό το αποφασίσει ο κόσμος και σε κάθε περίπτωση κάποιος που είναι έξω από εσένα και το βλέπει». Για τον ίδιο η ενασχόλησή του με τις μιμήσεις και το σόου οφείλεται όπως είπε σε «κατασκευαστικό λάθος» καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς έχει στον λαιμό του περισσότερες κοιλότητες από το κανονικό γεγονός που διευκολύνει στις μιμήσεις φωνών. «Αυτή η κατασκευαστική δυνατότητα υπάρχει ωστόσο από εκεί πέρα χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά. Και επειδή εμένα μου αρέσει πάρα πολύ αυτό που κάνω, δεν αισθάνομαι ότι κάνω κάποια θυσία. Είναι επιλογή μου. Μου αρέσει πολύ να δίνω χαρά στον κόσμο, παίρνω χαρά και εγώ από την χαρά του κόσμου και είναι κάτι που με γεμίζει πάρα πολύ. Δεν είναι μόνο τραγούδι ή θέατρο ή μιμήσεις, είναι και θέατρο και τραγούδι και μιμήσεις και σάτιρα, και πρόζα κ.ο.κ. μια συνεχής εναλλαγή που μου προσωπικά μου αρέσει πολύ» τόνισε.

Η παράσταση αυτή «χειροποίητη» δουλειά

Τόσο στην παράσταση αυτή όσο και σε κάθε του δουλειά ο Τάκης Ζαχαράτος «υπηρετεί» πάρα πολλούς ρόλους και εκτός σκηνής, υπογράφοντας την σκηνοθεσία, τα κοστούμια, τα κείμενα κ.ο.κ. Ερωτηθείς σχετικά εξήγησε πως κάποια στιγμή στην πορεία του, λόγω του γεγονότος ότι δεν είναι ούτε ηθοποιός ούτε τραγουδιστής, υπήρχε δυσκολία «στο να σκεφτεί κάποιος για μένα». Έτσι, εξήγησε «έραψα τα κοστούμια, έγραψα τα κείμενα και έγινε όλη η παράσταση σχεδόν με τρόπο αυτόματο, όπως και αυτή πάνω στην οποία εργάζομαι τρία χρόνια και είναι στην κυριολεξία μια πολύ χειροποίητη δουλειά».

Ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα περήφανος για την παράσταση αυτή γιατί όπως σημείωσε «έχει δώσει πολύ μεγάλη χαρά στον κόσμο, ειδικά αυτό το καλοκαίρι που πραγματικά το είχαμε ανάγκη να συνδεθούμε ξανά, μετά από την κλεισούρα και νοιώθω χρέος μου να πάω παντού, με την βαλιτσούλα μου και να δώσω όσο μπορώ χαρά και αισιοδοξία σε όλον τον κόσμο».

Ερωτηθείς για το τι έχει αλλάξει στο πέρασμα των ετών για τον ίδιο εκμυστηρεύτηκε ότι παλαιότερα είχε το φόβο του αγνώστου σε περίπτωση που σταματήσει η τέχνη αυτή να του αρέσει. «Όπως κάποιος που είναι ερωτευμένος σκέφτεται τι θα γίνει αν με απατήσει ή αν σταματήσω να τον θέλω, έτσι και εγώ σκεφτόμουν τι θα κάνω αν ξυπνήσω μια μέρα και δεν μου αρέσει η δουλειά μου. Συνειδητοποιώ ότι κάθε ημέρα είμαι πιο ερωτευμένος με την δουλειά μου και ταυτόχρονα νοιώθω μια τεράστια ευγνωμοσύνη για το “δώρο” που μου κάνει ο κόσμος να μου δίνει διάρκεια και αγάπη, γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο» ανέφερε υπογραμμίζοντας πως «αυτό που έχει αλλάξει με την ωριμότητα είναι το ότι έχει μεγαλώσει η ευγνωμοσύνη μου για όλο αυτό που μου συμβαίνει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.