Tα βραβεια βιβλιου public για το 2015 βραβεια αναγνωστων

Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες για τα βραβεία βιβλίου public,όπως μας ζήτησαν αναγνώστες, διευκρινίζουμε ότι ουσιαστικά πρόκειται για βραβεία αναγνωστών που αφορούν στα βιβλία που διάβασε ο καθένας το 2015. Περισσότερο συγκεκριμέναοι αναγνώστεςμπορούν να ψηφίσουντα βιβλία που αγαπούναπό οκτώ διαφορετικές κατηγορίεςοι οποίες είναι οι ακόλουθες: Ελληνικό Μυθιστόρημα, Μεταφρασμένο Μυθιστόρημα, Ελληνικό Non-Fiction (Δοκίμιο, Έρευνα, Βιογραφία, Μαρτυρία), Ελληνική Ποίηση, Ελληνική Παιδική λογοτεχνία, Ελληνική Εφηβική λογοτεχνία, Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου) και μια ακόμη κατηγορία «έκπληξη»: «Ηρωίδα Έμπνευση». 

Διαδικτυακή η ψηφοφορία

Η διαδικασία της ψηφοφορίας πραγματοποιείται διαδικτυακάκαι ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις.
• 1η φάση έως 24 Απριλίου- Ψήφος για την κατάρτιση των short lists
Ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το αγαπημένο του βιβλίο μέσα από τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν από τους εκδότες που συμμετέχουν στα Βραβεία Βιβλίου Public. Ο κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία και μπορεί να ψηφίσει σε μια ή περισσότερες κατηγορίες.
 
• 2η φάση έως 22 Μαΐου- H ανάδειξη του μεγάλου νικητή
Τα Public ανακοινώνουν, με αλφαβητική σειρά, τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης. Οι αναγνώστες καλούνται να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή, επιλέγοντας από την παραπάνω λίστα το αγαπημένο τους βιβλίο ανά κατηγορία. Στη δεύτερη και τελική φάση έχουν όλοι ξανά το δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία.
Τα αποτελέσματα των βραβείων θα ανακοινωθούν τέλος Μαΐου σε μια βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο και τους αναγνώστες. 

Βραβεία εκτός ψηφοφορίας κοινού

Παράλληλα θα υπάρξουν και κατηγορίες βραβείων που θα αναδειχθούν από επιτροπή και αυτά είναι Βραβείο Τιμώμενης Χώρας, Εκδοτικό Αποτύπωμα, Εικονογράφησης, ενώ θα υπάρξουν και τα βραβείο των Βιβλιοπωλείων Public, όπου θα ψηφίσουν όλοι οι βιβλιοπώλες των καταστημάτων Public.
 
Στην κατηγορία της ηρωϊδας υποψήφια και η Κορνηλία Παρασίδη του μυθιστορήματος της Σωτηρίας Περβανά «Τα όνειρα μυρίζουν ταμπάκο»
 
Να σημειώσουμε ότιοι κατάλογοι των προς ψήφιση βιβλίων προτείνονται από τους εκδότες εξ ου και προς ψηφοφορία διατίθεται μεγάλος αριθμός βιβλίων. Για παράδειγμα στην κατηγορία μυθιστόρημα καταχωρίζονται 280 τίτλοι βιβλίων και το ίδιο περίπου συμβαίνει και με τις υπόλοιπες κατηγορίες. Να επισημάνουμε επίσης ότι υποψήφια για βραβείο στην κατηγορία της ηρωϊδας είναι και η Κορνηλία Παρασίδη του μυθιστορήματος της μαρωνίτισσας Σωτηρίας Περβανά«Τα όνειρα μυρίζουν ταμπάκο».
 
Καλή επιτυχία σε όλους… 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.