Τα «Θρακιωτικα», παρουσιαζονται στο κοινο της Κομοτηνης

Το Σάββατο 9 Απριλίου στην Αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης»

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκη παρουσιάζει το έργο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης «Τα Θρακιώτικα», ένα πρότυπο επιτραπέζιο ψυχαγωγικό παιχνίδι  αφιερωμένο στα γλωσσικά ιδιώματα της Θράκης, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Απριλίου 2022, στις 7:00 το απόγευμα στην Αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης» στο Διοικητήριο της ΠΕ Ροδόπης στην Κομοτηνή.

Τι είναι τα «Θρακιώτικα»

Τι είναι η μπαϊντούσκα; Τα σαμάλια τηγανίζονται; Γιατί πουσπουρίζει ο Πουρπούρς; Πως λέμε τους Guns n’ Roses στα θρακιώτικα; Τα ντιλιμπάσκα άλογα είναι μαργελεμένα; Είναι το γκρ΄τλακ σπάνιο υδρόβιο πτηνό του Έβρου; Ποια η προηγούμενη ζωή της λέξης γκρατζούνα; Χιούτς δε νογάς; Σασίρντσαν τα γκζάνια!

Τα «Θρακιώτικα», είναι  ένα πρωτότυπο ψυχαγωγικό πολιτιστικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια.  Πρόκειται για μια πρότυπη πρωτοβουλία, προϊόν της συνεργασίας μεταξύ του Εργαστηρίου Γλωσσολογίας +ΜορΦωΣη του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του «Πολιτιστικού Δικτύου για την Ντοπιολαλιά».

Παίζοντας τα «Θρακιώτικα», θα εξοικειωθείς με τα λογής τοπικά ιδιώματα της Θρακιώτικης λαλιάς. Θα μυηθείς στην κουλτούρα της ακριτικής σκέψης και θα αποκομίσεις συναρπαστικές γνώσεις για τη παράδοση, τον πολιτισμό, την μακραίωνη και αρχαία ιστορία της Θράκης. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη πολιτισμική μνήμη και τη λαϊκή παράδοση. Ένα ψυχαγωγικό παιχνίδι γνώσεων με ευρηματική πλοκή και πολλές ανατροπές. Ένα απολαυστικό παιχνίδι δημιουργικής απασχόλησης για όλη την οικογένεια. Το διαδραστικό παιχνιδόλεξο που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Ντόπιοι αλλά και επισκέπτες της περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.