Τα «Μεστωμενα Σταχυα» εφτασαν και στην Κομοτηνη

Σμαρώ Νότου, ποιήτρια «Θέλω η ποίηση να πέσει σαν σπόρος από στάχυ στην καρδιά και να μας αγγίξει για ένα καλύτερο αύριο»

Μια βραδιά ποίησης έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου 17 Ιουνίου στη Λέσχη Κομοτηναίων, με αφορμή την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Μεστωμένα Στάχυα» της συγγραφέως Σμαρούς Νότου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θρακικός Οιωνός.

Σε αυτή συμμετείχαν άνθρωποι της ποίησης αλλά και γενικότερα της δημιουργίας, που με αφορμή τη συλλογή της κ. Νότου, ξεδίπλωσαν την τέχνη τους σε μια μαγική, για όσους την παρακολούθησαν, βραδιά.

Τη χαρά και την τιμή που αισθάνεται που την υποδέχτηκαν στην Κομοτηνή για την παρουσίαση της δεύτερης ποιητικής της συλλογής εξέφρασε η κ. Νότου, που έχουν κυκλοφορήσει εδώ και τέσσερις μήνες.

Η κ. Νότου γράφει εδώ και πολλά χρόνια, με την έμπνευση για τα ποιήματα που περιλαμβάνονται στη συλλογή να προέρχεται από την επιθυμία της να δώσει το δικό της στίγμα για την θέληση που πρέπει να έχει ο άνθρωπος για να ξεπερνάει όλα όσα βιώνουμε τελευταία, από τη κρίση μέχρι τον κορωνοϊό.

Η ίδια, ως νοσηλεύτρια στο επάγγελμα, βιώνει καθημερινά τον πόνο, και μετά από τρία πολύ δύσκολα χρόνια, θέλησε να αποτυπώσει τις εμπειρίες της στο βιβλίο. «Είναι ώριμος καρπός σκέψεων, είναι ανάγκη για εμένα ως ποιήτρια να καταθέσω αυτά που με ενοχλούν, αλλά και να δώσω την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Θέλω να πέσει σαν σπόρος από στάχυ στην καρδιά και να μας αγγίξει για ένα καλύτερο αύριο» ανέφερε.

Η ποίηση άλλωστε αποτελεί το καταφύγιό και τη λύτρωσή της, για αυτό και βρήκε αυτό τον τρόπο για να εκφράζει τα δικά της βιώματα και συναισθήματα. Στα συρτάρια της άλλωστε υπάρχει ήδη υλικό για τρία ακόμα βιβλία, ενώ έχει βραβευτεί σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς τα τελευταία χρόνια, με 18 βραβεία, και θεωρεί πως αυτά που γράφει αγγίζουν τον κόσμο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.