Τα μελη του εργαστηριου κεραμικης-αγγειοπλαστικης του «Αθηνιωνα» παρουσιαζουν τις δημιουργιες τους

28 Απριλίου με 8 Μαΐου στη Λέσχη Κομοτηναίων

Το Εργαστήριο Κεραμικής-Αγγειοπλαστικής του Συλλόγου Καλλιτεχνών «Αθηνίωνα» διανύει φέτος την τρίτη του χρονιά λειτουργίας και δραστηριοποίησης. Διδάσκει σε αυτό η κεραμίστρια Δώρα Τσιλιγκίρη, απόφοιτος της Σχολής Κεραμικής του ΕΟΜΜΕΧ Θεσσαλονίκης. Έχει τμήμα ενηλίκων με 25 μαθητευόμενα μέλη και παιδικό τμήμα με 7 μέλη.
 
Ήδη από την περσινή χρονιά συμμετείχε σε εξωστρεφείς δράσεις, που φέρνουν τα μέλη του σε επαφή με άλλους καλλιτεχνικούς θεσμούς και προβάλλουν τις δημιουργίες τους σε έναν γόνιμο καλλιτεχνικό διάλογο. Στο πλαίσιο αυτό, το Εργαστήριο συμμετείχε στις Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης τον περασμένο Σεπτέμβριο και εξέθεσε τα έργα των 11 τότε μαθητευόμενων μελών του στην Κεντρική Αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης της Ξάνθης, κατόπιν πρόσκλησης που δέχτηκε από τους φορείς της γείτονος πόλης. Ήταν μεγάλη τιμή και ευθύνη και η Έκθεση στέφθηκε με επιτυχία.
 
Κατά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά τα μαθητευόμενα μέλη υπερδιπλασιάστηκαν και προστέθηκαν σε αυτά πέντε απόφοιτοι των Σχολών Καλών Τεχνών, επαγγελματίες με διδακτική μάλιστα πείρα. Η ευτυχής αυτή συγκυρία ανέβασε τον πήχυ και το επίπεδο της καλλιτεχνικής αλληλεπίδρασης.
 
Έτσι, με την φετινή Έκθεση που θα φιλοξενείται στη Λέσχη Κομοτηναίων και στον εκθεσιακό της χώρο στο γνωστό Υπόγειο του κτιρίου της από τις 28 Απριλίου μέχρι τις 8 Μαΐου, εκείνο που το Εργαστήριο προβάλλει προς τα έξω είναι αυτή ακριβώς η αλληλεπίδραση, η φιλοκαλία και η ομαδικότητα. Τα μέλη του Εργαστηρίου καλλιεργούν ένα κλίμα συνεργατικό και ενθουσιώδες που ευνοεί την δημιουργική έκφραση, την καλλιτεχνική εξέλιξη και την τεχνική βελτίωση των μαθητευόμενων.
 
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων» ιδρύθηκε στην πόλη μας το 1995 και έκτοτε δραστηριοποιείται στο χώρο των Εικαστικών. Εδώ και τρία χρόνια στεγάζεται μαζί με την Παπαδριέλλειο Δημοτική Πινακοθήκη στο Μέγαρο Στάλιου. Στους χώρους του Μεγάρου λειτουργούν 13 εργαστήρια, μεταξύ των οποίων το Τμήμα Κεραμικής-Αγγειοπλαστικής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.