Τα φωτα στραμμενα στο «Yellow Fieber» της Κωνσταντινας Κοτζαμανη

Άρωμα… Κομοτηνής σήμερα στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λοκάρνο

Το 68ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λοκάρνο, που σήκωσε «αυλαία» την Τετάρτη, 5 Αυγούστου, περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του δύο ελληνικές συμμετοχές, την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, με τίτλο «Chevalier», και τη δεύτερη μικρού μήκους ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, με τίτλο «Yellow Fieber». Η μεγάλη μέρα για την ταλαντούχα Κομοτηναία σκηνοθέτιδα έφτασε, αφού σήμερα η ταινία της θα λάβει μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ.

Το «Yellow Fieber» είναι «η ιστορία του χαμού μιας πόλης», όπως αναφέρει η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, στη διάρκεια της οποίας «η Αθήνα καλύπτεται από μια περίεργη κίτρινη σκόνη. Στην αρχή όλοι πίστεψαν ότι ήταν θειάφι, αλλά λίγες ώρες μετά ανέτειλε ο Κίτρινος Πυρετός. Κανείς δεν περίμενε τι θα συνέβαινε. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι η πόλη θα μετατρεπόταν σε ένα δάσος από φοίνικες»…

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη υπογράφει τη σκηνοθεσία, όπως επίσης το σενάριο και το μοντάζ της ταινίας. Η παραγωγή ανήκει στους Άρτεμις Παττακού, Γιώργο Ζώη και την εταιρία Squared Squared, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και σε συμπαραγωγή της εταιρείας 2/35 και της DNA Lab. Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Γιώργος Καρβέλας και δεύτερος διευθυντής φωτογραφίας ο Γιάννης Κανάκης, το σχεδιασμό ήχου ανέλαβε η Δάφνη Φαραζή, τη μουσική ο Novi_sad, το μοντάζ μαζί με την Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη ο Λεωνίδας Παπαφωτίου και η Άρτεμις Παττακού, ενώ πρωταγωνιστούν οι Ευτυχία Στεφανίδου και Μαμαντού Ντιάλο.
 
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.