Τα Εθνικα Παρκα Νεστου-Βιστωνιδας, Δελτα Εβρου και Δασους Δαδιας στην Διεθνη Εκθεση Ορνιθοπαρατηρησης Global Birdfair 2023

Μέσω αποστολής του ΟΦΥΠΕΚΑ

Τα Εθνικά Πάρκα και οι προστατευόμενες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παρουσιάστηκαν στην παγκόσμια έκθεση ορνιθοπαρατήρησης Global Birdfair που πραγματοποιήθηκε από τις 14 – 16 Ιουλίου στο Oakham του Ηνωμένου Βασιλείου,  μέσω της αποστολής που οργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Στην έκθεση, η οποία δέχεται ετησίως περί τις 20.000 επισκέπτες, παρουσιάστηκαν τα Εθνικά Πάρκα Πρεσπών, Δέλτα Αξιού, Κορώνειας-Βόλβης, Κερκίνης, Νέστου-Βιστωνίδας, Δέλτα Έβρου και Δάσους Δαδιάς, περιοχές που προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες για ορνιθοπαρατήρηση, με σπάνια είδη και σημαντικούς πληθυσμούς πουλιών. Το δάσος της Δαδιάς φιλοξενεί τη μοναδική αποικία μαυρόγυπα στα Βαλκάνια, στις Πρέσπες βρίσκεται η μεγαλύτερη αποικία αργυροπελεκάνων στον κόσμο, το Δέλτα του Έβρου προσφέρει ένα υπερθέαμα με χιλιάδες πουλιά, ειδικά το χειμώνα, ενώ και κάθε άλλη περιοχή προσφέρει κάτι μοναδικό για όποιον θέλει να την επισκεφθεί για ορνιθοπαρατήρηση.

Πάρα πολλοί από τους επισκέπτες της έκθεσης ήδη γνώριζαν πάντως -ή και είχαν επισκεφτεί- τη Λίμνη Κερκίνη, όπως και το νησί της Λέσβου, καθώς και οι δύο αυτές περιοχές είναι πολύ γνωστοί προορισμοί για ορνιθοπαρατήρηση στη Βρετανία, και γενικότερα στο εξωτερικό.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη παράδοση ορνιθοπαρατήρησης εδώ και δεκαετίες, ενώ χιλιάδες λάτρεις των πουλιών ταξιδεύουν κάθε χρόνο σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο για να δουν και να φωτογραφίσουν νέα είδη πουλιών. Στο Global Birdfair συμμετείχαν φέτος 300 εκθέτες από σαράντα χώρες.

Στην έκθεση συμμετείχαν ακόμη από ελληνικής πλευράς η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.