«Τα Δαχτυλα της Εξουσιας-O επαρχος» του Γιωργου Χατζοπουλου παρουσιαζονται στην Κομοτηνη

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στο café bar Σβούρα

Οι εκδόσεις Επικοινωνία Α.Ε. και ο Σύλλογος Εβριτών ν. Ροδόπης οργανώνουν την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Τα Δάχτυλα της Εξουσίας-O έπαρχος» του Γιώργου Χατζόπουλου που θα γίνει την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ. στο café bar Σβούρα, Πλ. Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου 37-39, παρουσία του συγγραφέα.
 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Χρήστος Χατζηπέμου, δικηγόρος, ο Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, Τοπογράφος-Μηχανικός, πρόεδρος ΑΔΕΔΥ Ροδόπης και η Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη, φιλόλογος-επιμελήτρια εκδόσεων, οι οποίοι με αφορμή το βιβλίο θα συζητήσουν και για το ζήτημα της διαφθοράς στον δημόσιο βίο.
 
Με το πέρας της συζήτησης θα ακολουθήσει μουσικό event κατά τη διάρκεια του οποίου θα παίξει και θα τραγουδήσει ο συγγραφέας. 

Τα δάχτυλα της εξουσίας… 

Τα δάχτυλα της εξουσίας είναι ένα πολιτικό αστυνομικό μυθιστόρημα που στηρίζεται στο μοτίβο της αλλοτρίωσης των ασκούντων εξουσία, πολιτικών, δικαστικών, και θεσμικών φορέων, τις πρώτες μεταπολιτευτικές δεκαετίες μέχρι και τα χρόνια μας.
 

Κεντρικός του ήρωας ο «ασυμβίβαστος» Γιώργος Χατζηγιώργης, δημόσιος υπάλληλος που αρνήθηκε να υπακούσει στις φαύλες εντολές των πολιτικών του προϊσταμένων, υπογράφοντας εντάλματα, για «να καλύψουν» αυτοί με δημόσιο χρήμα τις “προεκλογικές τους δαπάνες”, πληρώνοντας βαρύ προσωπικό τίμημα με τους διαρκείς υπηρεσιακούς υποβιβασμούς του, ώσπου…
 
Με καθοδηγητές του τον Τσε Γκεβάρα και τον Ιησού Χριστό, αποφασίζει, με μπροστάρη τις ιδέες του για ένα δικαιότερο και αξιοκρατικότερο κόσμο, να αποδώσει ο ίδιος… δικαιοσύνη κόβοντας τα «δάκτυλα της εξουσίας» που βούτηξαν σε δημόσιο «μέλι». Τα δάκτυλα ενός έπαρχου, ενός νομάρχη, ενός υπουργού και δυο υπαλλήλων, υπευθύνων σε επιτροπές παραλαβών για επιδοτήσεις και αναπτυξιακούς νόμους…
 
Πληρώνοντας στο τέλος τον παράτολμο ρόλο του «τιμωρού του δίκιου» με τη ζωή του… 

…και ο Γιώργος Χατζόπουλος 

Ο Γιώργος Χατζόπουλος γεννήθηκε στο Φυλάκιο Ορεστιάδας στον Βόρειο Έβρο και διαμένει στην Ορεστιάδα και στα Δίκελλα Αλεξανδρούπολης με την οικογένειά του. Εργάστηκε ως ραδιοτηλεγραφητής στο Εμπορικό Ναυτικό και γύρισε τον κόσμο σαν 'ταξιδευτής της ζωής', όπως του αρέσει να λέει. Στη συνέχεια εργάστηκε ως Δημόσιος Υπάλληλος σε Υπηρεσίες της Ορεστιάδας. 
 
Βραβεύτηκε και διακρίθηκε σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς στίχου και ποίησης. Μεταξύ άλλων έχει γράψει τα κείμενα για τη μουσικοθεατρική παράσταση “Πάρε το κύμα άνεμε και κάνε το αγάπη” που ανέβηκε σε θέατρο της Αθήνας, το βιβλίο “Μπλουζ του έρωτα στη Ρόδο” με δυο διηγήματα και ανέβασε στο Διαδίκτυο το e-book «Τα παιδιά του internet (Η επιστροφή της άμεσης Δημοκρατίας)».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.