Τα χελιδονισματα επεστρεψαν στην Κομοτηνη

Εκατοντάδες παιδιά ξεχύθηκαν στους δρόμους της Κομοτηνής για να φέρουν την άνοιξη

Με μεγάλη συμμετοχή από μαθητές Δημοτικών και νηπιαγωγείων, και μπροστάρηδες τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκαν τα Χελιδονίσματα για ακόμα μια φορά στην Κομοτηνή το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου.

Εκατοντάδες παιδιά της Κομοτηνής υποδέχτηκαν την έλευσή της άνοιξης, αναβιώνοντας και φέτος τα «Χελιδονίσματα» στους δρόμους της πόλης, σκορπώντας χαρά και φέρνοντας την άνοιξη στις καρδιές των Κομοτηναίων.

Πρωτεργάτης το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, που πριν από 21 χρόνια ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου, και για ακόμα μια χρονιά έδωσε την εκκίνηση αυτής της γιορτής, ξεκινώντας από το σχολείο και σκορπώντας το μήνυμα της άνοιξης σε όλη την Κομοτηνή, περνώντας από την Περιφέρεια, τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, το Δήμο, την Αντιπεριφέρεια και την Ταξιαρχία, για να καταλήξουν πίσω από το Βυζαντινό Φρούριο, όπου τους περίμεναν μαθητές από τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Η μαθητική πομπή κατέληξε στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής μέσα από έναν περίπατο από τον πεζόδρομο της Βενιζέλου, με τα παιδιά να έχουν στα χέρια τα χαρακτηριστικά χάρτινα χελιδόνια που πλέον συμβολίζουν για τους Κομοτηναίους τον ερχομό της άνοιξης. 

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής ακουγόταν τα φετινά κάλαντα της άνοιξης, που προέρχονται από τους Μεταξάδες του Έβρου, ενώ το ίδιο έγινε και στην κεντρική πλατεία.

Το έθιμο, που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα, φέρνει την άνοιξη μετά την παγωνιά του χειμώνα επεσήμανε η Πρόεδρος του Συλλόγου Περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου κ. Ευγενία Πουρνάρα. Όπως εξήγησε η ίδια, ο Σύλλογος φρόντισε να δώσει τα χάρτινα χελιδόνια σε κάθε σχολείο, με μεγάλη συμμετοχή από αυτά, ενώ έχουν σημαντικούς συμπαραστάτες στο Μουσικό Σχολείο, που τους καθοδηγεί.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι κατάφεραν να συμπληρώσουν 21 χρόνια, τόνισε πως αποτελούσε την πρώτη τους δράση και την συνεχίζουν μέχρι σήμερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.