Τα 100 χρονια υπαρξης του θα θυμηθει το Θρυλοριο

Μία μόνο από τις πολλές δράσεις που ετοιμάζει για το 2024 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»

Η ημερίδα για τα 100 χρόνια ύπαρξης του Θρυλορίου, την οποία δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν πέρυσι, αποτελεί την κορωνίδα των δράσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» για το 2024, το οποίο αναμένεται και φέτος γεμάτο με δράσεις.

Αυτό τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρύσα Μαυρίδου κατά την κοπή της βασιλόπιτας (παραδοσιακής αλμυρής, όπως συνηθίζονταν στον Πόντο) του συλλόγου το απόγευμα της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων που μίλησε για την αντοχή των Ποντίων σε όσα τους έχουν συμβεί, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ένας απολογισμός για τις δράσεις του Συλλόγου το 2023, που περιλάμβαναν τις αναβιώσεις παραδοσιακών εθίμων, όπως τα κάλαντα των Βαΐων, το ταφικό έθιμο, τις αυγομαχίες, τις εκδηλώσεις της Αγίας Μαρίνας και το έτος Ποντιακής Γαστρονομίας και άλλα.

Μάλιστα γίνεται προσπάθεια φέτος να πραγματοποιηθούν στον οικισμό οι Περιφερειακές Αυγομαχίες, που πλέον έχουν μεγαλώσει και έχουν περάσει τα όρια της Περιφέρειας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την Χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος», υπό τη Διεύθυνση του Τάσου Πετρόπουλου, με τραγούδια από την Κερασούντα, αλλά και το Γαρς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.