Συνεχιζουν να εμπνεουν οι αγωνες και οι θυσιες του ‘40

Με κατάθεση στεφάνων και την καθιερωμένη παρέλαση ο εορτασμός του «ΟΧΙ» στην Κομοτηνή

Το πρωί της Κυριακής, 28η Οκτωβρίου οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλης μας ηχούσαν χαρμόσυνα, εν όψει της εθνικής μας επετείου. Οι φιλαρμονικές ορχήστρες του Δήμου Κομοτηνής και της ΧΧΙ  ΤΘΤ περνώντας από κεντρικούς δρόμους, πλημμύρισαν την Κομοτηνή με εμβατήρια λίγο πριν την επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων.
 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο ηρώο της πόλης, όπου θεσμικοί και στρατιωτικοί εκπρόσωποι, σύλλογοι, εκπαιδευτικοί καθώς επίσης και πολίτες έδωσαν το «παρών» για την κατάθεση στεφάνων.
 

Στεφάνι μεταξύ άλλων κατέθεσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής και Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Γιώργος Χατζηγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, η Αντιπρύτανης του ΔΠΘ κ. Ζωή Γαβριηλίδου, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, συλλόγων και εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων και αποστράτων.
 

Η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Γιώργου Φλωρεντή που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση έδωσε έναν διαφορετικό τόνο στην εκδήλωση, που έληξε με την τήρηση ενός λεπτού σιγή.
 

Σύμμαχος για τους δεκάδες Κομοτηναίους που στην συνέχεια πήγαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση και χειροκρότησαν τόσο τα πολιτικά όσο και τα στρατιωτικά τμήματα στάθηκε ο καλός καιρός. Νεαροί μαθητές κρατώντας ελληνικές σημαίες, πολιτιστικοί σύλλογοι με λάβαρα και φορεσιές, τα σώματα Ελλήνων προσκόπων και Ελληνικού οδηγισμού, αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις τίμησαν τους αγώνες και τις θυσίες του ’40. 

Γιώργος Φλωρεντής «Υποχρεωμένοι να πούμε σήμερα όχι στην Ακροδεξιά, το Φασισμό και το Ναζισμό στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο» 

Ο κ. Φλωρεντής μετά την παρέλαση σημείωσε «είμαι σήμερα στην Θράκη και συγκεκριμένα στην ιστορική πόλη της Κομοτηνής για να μεταδώσω ένα μήνυμα εκ μέρους του ελληνικού λαού. Όπως το 1940 ο Ελληνικός λαός είπε το ΟΧΙ και έκανε την Εθνική αντίσταση, έτσι και σήμερα εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε όχι στην Ακροδεξιά, το Φασισμό και τον Ναζισμό στην Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο». 

Νίκος Τσαλικίδης «Ξεχωριστή ημέρα με ιδιαίτερους συμβολισμούς και μηνύματα» 

Ξεχωριστή ημέρα με ιδιαίτερους συμβολισμούς και μηνύματα χαρακτήρισε από πλευράς του την 28η Οκτωβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, τονίζοντας «σήμερα παρακολουθήσαμε μία εξαιρετική παρέλαση από τους μαθητές μας και τον στρατό. Εμείς οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να στεκόμαστε στις ιδιαίτερες συνθήκες που πολλές φορές κάποιοι προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Με αυτόν τον τρόπο είναι εφικτό να καταφέρουμε πολλά, να πετύχουμε τους στόχους μας για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.