Συνεχιζουν δυναμικα τις δρασεις τους οι γυναικες των Προσκυνητων

Την ημέρα της Γυναικοκρατίας τίμησαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών

Την ημέρα της Γυναικοκρατίας τίμησαν το βράδυ της Κυριακής 8 Ιανουάριου οι Γυναίκες των Προσκυνητών, που συγκεντρώθηκαν στο οίκημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Προσκυνητών, για να γλεντήσουν… χωρίς άντρες.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίτσα Αγγελακούδη στο χώρο συγκεντρώθηκαν μόνο γυναίκες, και θέλησαν να τιμήσουν αυτό το έθιμο, όπως συγκεντρωνόταν στο τέλος του οι γυναίκες, και την ίδια την ημέρα, θέλοντας να αναδείξουν την αξία της Γυναίκας.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος μαζί με στελέχη της παράταξής του και ο πρόεδρος του οικισμού κ. Πάνος Παρασκελίδης.

Παρά τις δυσκολίες, αρκετές ήταν οι γυναίκες που συμμετείχαν, με την κ. Αγγελακούδη να τονίζει πως ο Σύλλογος επιστρέφει σιγά σιγά στην κανονικότητα, προσπαθώντας να κρατήσει κοντά τις γυναίκες με τις εκδηλώσεις του.

Ήδη έχουν ξεκινήσει τα τμήματα του χορευτικού, που συναντιούνται κάθε Κυριακή στο παλιό Δημοτικό Σχολείο, το οποίο επισκευάστηκε για τις ανάγκες του συλλόγου, και τις ανάγκες φυσικά όλου του χωριού.

Όπως τόνισε και ο Πρόεδρος κ. Παρασκελίδης, φρόντισαν να το επισκευάσουν και να λειτουργεί, μιας και η πολιτεία δεν βρήκε άλλο ρόλο για αυτό, παρότι πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο του οικισμού.

Βέβαια πολλή δουλειά έγινε και στο οίκημα του Συλλόγου, που επισκευάστηκε από το ίδιο με τη βοήθεια της κοινότητας.

Η ανακαίνιση αυτή, που ξεκίνησε το 2017 και ολοκληρώθηκε το 2021 ήταν ολική, μιας και επισκευάστηκε τόσο ο χώρος εσωτερικά, από τα πλακάκια, τις κουρτίνες και τα φωτιστικά μέχρι τις τουαλέτες, όσο και εξωτερικά.

Τώρα πλέον το κτίριο έχει γίνει πιο φιλόξενο, και μπορεί να υποστηρίξει τόσο τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, αλλά και το βεστιάριο που έχουν με παραδοσιακές στολές του οικισμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.