Συνδεσμος Ποντιακων Σωματειων ΑΜΘ: «Συμπαρασταση στους συνανθρωπους που υποφερουν απο τις καταστροφικες φωτιες»

«Θα είμαστε παρόντες να προσφέρουμε την οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί»

Τη συμπαράσταση του στους πληγέντες των πυρκαγιών σε Θράκη και Καβάλα δηλώνει ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων ΑΜΘ, τονίζοντας πως «με όλες μας τις δυνάμεις θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πληγέντες και τους ανθρώπους που παλεύουν με γενναιότητα τις πυρκαγιές στο πεδίο μάχης».

«Το Αετοχώρι, το Δωρικό, η Νίψα, η Παλαγία και τα Πεύκα στην Αλεξανδρούπολη το Κίζαρι και τα Κασσιτερά στην Ροδόπη χωριά που κατοικούνται από ανθρώπους ποντιακής καταγωγής. Από πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν από τις αλησμόνητες πατρίδες και εγκαταστάθηκαν σε τούτο τον τόπο, όπου με κόπο και όνειρα προσπάθησαν να χτίσουν έναν κόσμο καλύτερο. Και τώρα ο τόπος αυτός φλέγεται» επισημαίνει συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του και διερωτάται: «Σε ποια δύναμη άραγε να απευθυνθούν όταν βλέπουν τα σπίτια τους να καίγονται, όταν βλέπουν τους κόπους μιας ζωής και τις αναμνήσεις τους να γίνονται στάχτες;».

Στη συνέχεια ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιάκης Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του «στους συνανθρώπους που υποφέρουν από τις καταστροφικές φωτιές που μαίνονται στην Θράκη, στην Επαρχία Νέστου, στην Καβάλα και σε πολλά σημεία όλης της χώρας, καθώς και την θλίψη του για την καταστροφή των περιουσιών τους και του φυσικού πλούτου».

Δηλώνει δε ότι «θα είμαστε παρόντες να προσφέρουμε την οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί» και καταλήγει πως «με την πίστη μας στον Θεό και με όλες μας τις δυνάμεις θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πληγέντες και τους ανθρώπους που παλεύουν με γενναιότητα τις πυρκαγιές στο πεδίο μάχης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.