Συναυλια της Συμφωνικης Ορχηστρας Δημου Θεσσαλονικης

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κιθάρας την Τετάρτη 27 Απριλίου

Με τη μεγάλη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ξεκινά την Τετάρτη 27 Απριλίου, στις 8,30 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης.

Η Σ.Ο.Δ.Θ. ιδρύθηκε το 1987. Πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας διετέλεσε ο Κοσμάς Γαλιλαίας. Την καλλιτεχνική διεύθυνση και τον συντονισμό της ορχήστρας ανέλαβαν στη συνέχεια οι αρχιμουσικοί Δημήτρης Αγραφιώτης και Βύρων Φιδετζής ,ο τσελίστας Χρήστος Γρίμπας και η αρχιμουσικός Λίζα Ξανθοπούλου. Αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς και συμμετέχει δυναμικά στα μουσικά δρώμενα της πόλης με εκπαιδευτικές συναυλίες, συμπαραγωγές με άλλους φορείς και ορχήστρες, σε φεστιβάλ, με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Σε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της, είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει μεγάλους σολίστες και μαέστρους όπως οι: Δ. Σγούρος, Γ. Δεμερτζής, Λ. Καβάκος, Μ. Τιρίμος, Γ. Βακαρέλης, Γ. Λαζαρίδης, Σ. Κατσαρής, V. Repin, I. Oistrach κ. ά. Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Θέατρο Λυκαβηττού, καθώς και σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα (Βέροια, Λάρισα, Νάουσα, Μεσολόγγι, Δράμα, Ηγουμενίτσα, Καβάλα, Σέρρες, Βόλο, Πρέβεζα, Καστοριά, Κέρκυρα κ.ά.) και στο εξωτερικό, όπως στο Αρχαίο Θέατρο της Εφέσου και στην Κύπρο. Έχει συμπράξει σε πολλές παραστάσεις όπερας και μπαλέτου. Έχει ηχογραφήσει τις Τέσσερις Εποχές του A. Vivaldi με σολίστ τον Λ. Καβάκο και μαέστρο τον Κοσμά Γαλιλαία και την Δημιουργία του J. Haydn υπό την διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή το 2000. Από το 2001 μέχρι και σήμερα την θέση του μόνιμου αρχιμουσικού έχει ο Χάρης Ηλιάδης. 

Το πρόγραμμα της συναυλίας

Δημήτρης Σβιντρίδης: έργο για κιθάρα και έγχορδα “Τhe moon”

W. A. Mozart: Κοντσέρτο για πιάνο ρε – ελάσ. KV 466

W. A. Mozart: Συμφωνία αρ. 38 Ρε – Μειζ. KV 504 “Της Πράγας”

Μουσική διεύθυνση: Χάρης Ηλιάδης

Σολίστ: Νίκος Κυριόσογλου

Πλούσιο (και) το συναυλιακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Η εν λόγω δεν θα είναι όμως και η μοναδική συναυλία του Φεστιβάλ. Το πρόγραμμα των συναυλιών, του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, συνεχίζεται με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πέμπτη 28 Απριλίου, 8.30 μ.μ., Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

1ο μέρος

Νίκος Ξανθούλης, Αρχαία Ελληνική Λύρα

Στέλιος Γκόλγκαρης, Κιθάρα

Γιώργος Γκόλγκαρης, Κιθάρα

2ο μέρος

Duo Buenos Aires

Eric Francheries, Κιθάρα

Jeremy Vannereau, Μπαντονεόν

Παρασκευή 29 Απριλίου, 8.30 μ.μ., Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

1ο μέρος

Μουσικά Κιθαριστικά Σύνολα

Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής

Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης

Μουσικό Σχολείο Καβάλας

2ο μέρος

Τριο Φλαμένγκο Χρίστος Τζιφάκης

Χριστος Τζιφάκης, Κιθάρα

Παναγώτης Μπουραζάνης, Μπάσο

Γιάννης Παπαγιαννούλης, Κρουστά

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.