Συναυλια Μουσικης Δωματιου απο το quintetto contraVento στην Αλεξανδρουπολη

Με τη συμμετοχή της Κομοτηναίας σολίστ Χριστίνας Σιδηροπούλου

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει συναυλία μουσικής δωματίου με το quintetto contraVento από την Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 και ώρα 20:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121, Αλεξανδρούπολη).
 
Το quintetto contraVento απαρτίζεται από κορυφαία στελέχη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (Δημήτρης Δελφινόπουλος, βιόλα και Δημήτρης Γκουντίμοβ, τσέλο), της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Στυλιανός Τσακαλίδης, βιολί) και του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Ευγένιος Πολίτης, κοντραμπάσο). Τον κυρίαρχο ρόλο στο πιάνο έχει η καταξιωμένη σολίστ Χριστίνα Σιδηροπούλου, ΜMus, LLCM, London College of Music, που κατάγεται από την Κομοτηνή.
 
Το quintetto contraVento θα παρουσιάσει δύο μνημειώδη έργα του κλασικού ρεπερτορίου, το Quintet Op. 87 του Johann Νepomuk Hummel και το Quintet D.667 (το επονομαζόμενο της «πέστροφας») του Franz Schubert.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.