Συμβολικη δραση ευαισθητοποιησης εναντια στην πολιομυελιτιδα απο τον Ροταριανο Ομιλο Κομοτηνης

Το Διεθνές Ρόταρυ πρωτοστατεί για την εξάλειψή της

Σε μια κίνηση ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας προχώρησε ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής «Ροδόπη» στην είσοδο της Λέσχης Κομοτηναίων. 

Η δράση έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Ευαισθητοποίησης για την πολιομυελίτιδα.  Η νόσος «πολιομυελίτιδα» είναι μια υψηλά μεταδοτική ιογενής λοίμωξη που μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση, δυσκολία στην αναπνοή, ακόμη και θάνατο. Για περισσότερα από 35 χρόνια, το Διεθνές Ρόταρυ πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά της πολιομυελίτιδας, επιτυγχάνοντας σημαντική πρόοδο στη μείωση των κρουσμάτων κατά πάνω από 99,9 τοις εκατό μέσω της συνεργασίας του με την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Εξάλειψης της Πολιομυελίτιδας.

Ωστόσο, πρόσφατα ευρήματα του ιού της πολιομυελίτιδας στα λύματα του Λονδίνου μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες υπογραμμίζουν τη συνεχιζόμενη σημασία των παγκόσμιων προσπαθειών εξάλειψης της πολιομυελίτιδας. Προς το παρόν, μόνο δύο χώρες, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, εξακολουθούν να είναι ενδημικές της πολιομυελίτιδας, με τη μετάδοση του άγριου ιού της  πολιομυελίτιδας να μην έχει ακόμη ανασταλεί. Χωρίς διαρκείς προσπάθειες εξάλειψης, πάνω από 20 εκατομμύρια υγιείς άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο παράλυσης που προκαλείται από τον ιό.

Σύμφωνα με τη δέσμευσή του, το Ρόταρυ επιδιώκει να συγκεντρώνει 50 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια, με κάθε δολάριο να συνοδεύεται από δύο επιπλέον δολάρια από το Ίδρυμα Gates. Αυτή η διευρυμένη συμφωνία θα ανέλθει συνολικά σε έως και 450 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Εξάλειψης της Πολιομυελίτιδας. Το Ρόταρυ συγκεντρώνει ένα παγκόσμιο δίκτυο εθελοντών ηγετών αφοσιωμένων στην αντιμετώπιση των πιο επειγόντων ανθρωπιστικών προκλήσεων του κόσμου. Συνδέει 1,4 εκατομμύρια μέλη από 46.000 Ροταριανούς Ομίλους σε περισσότερες από 200 χώρες και γεωγραφικές περιοχές. Το έργο τους βελτιώνει τη ζωή τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, από το να βοηθούν όσους έχουν ανάγκη στις κοινότητές τους, μέχρι το να προσπαθούν για έναν κόσμο χωρίς πολιομυελίτιδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.