Στον «Κυβο» του Αλεξανδρου Σκουρα ο Χρυσος Διονυσος του Φεστιβαλ Δραμας

Με τις βραβεύσεις των ταινιών έκλεισε τις πύλες του το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Ο «Κύβος» του Αλέξανδρου Σκούρα αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του φετινού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Πρόκειται για ένα καλοφτιαγμένο οικογενειακό δράμα με πρωταγωνιστή τον Μάκη Παπαδημητρίου που παίζει έναν άνεργο 35άρη ο οποίος μπορεί να λύνει με εξωπραγματική ταχύτητα τον κύβο του Ρούμπικ, αλλά εγκλωβίζεται σε μια ενδοοικογενειακή διένεξη με αναπάντεχο τέλος. Ο νεαρός σκηνοθέτης κρατώντας στα χέρια του τον Χρυσό Διόνυσο, αφιέρωσε συγκινημένος το βραβείο στις δύο Ελένες της ζωής του.
 
Τον Αργυρό Διόνυσο απέσπασε το «Νανούρισμα της Μαρίας» του Ντίνου Παναγόκου, με ήρωες ένα ζευγάρι υδροβιολόγων στην Λίμνη της Πρέσπας που βιώνουν την απώλεια του αγέννητου παιδιού τους.
 
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η βράβευση (καλύτερη ανδρική ερμηνεία) του ηθοποιού Ηλία Βαλάση ο οποίος στην ταινία «Γενέθλια» ενσάρκωσε εκπληκτικά έναν νεαρό με εγκεφαλική παράλυση. Ο ηθοποιός συμπωματικά σήμερα γιόρταζε και τα δικά του γενέθλια.
 

Στο Διεθνές Διαγωνιστικό διακρίθηκαν και δύο ελληνικές ταινίες: Το «Αίνιγμα» των Άρη Φατούρου και Αντώνη Ντούσια (βραβείο animation) αλλά και η ταινία «Η Αλίκη στο καφέ» του Δημήτρη Νάκου (βραβείο Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης).
 
Να θυμίσουμε ότι στο 39ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας διαγωνίστηκαν συνολικά 110 ταινίες.
 
«Ήταν μια διοργάνωση που έγινε με πάθος και αγάπη», είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Αντώνης Παπαδόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα δημιουργίας μιας πολύ μεγαλύτερης αίθουσας που θα είναι αντάξια του κύρους του φεστιβάλ. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη επιμήκυνσης του φεστιβάλ. Αφού ευχαρίστησε τους κινηματογραφιστές που εμπιστεύτηκαν το φεστιβάλ Δράμας, επανέλαβε την δέσμευση της Περιφέρειας να υποστηρίζει οικονομικά το Φεστιβάλ από το 2017.
 
Παίρνοντας τον λόγο, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Ανέστης Τερζής, υπογράμμισε πως το φεστιβάλ πήγε καλά παρά τις αντίξοες συνθήκες και αναφέρθηκε όχι μόνο στο φετινό ρεκόρ υποβολής ταινιών, αλλά και στο ρεκόρ συμμετοχής εθελοντών. «Από αύριο βάζουμε μπρος για το 40ο Φεστιβάλ Δράμας», κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.