Στον κυκλο του χορου οι Ηπειρωτες της Ροδοπης για το νεο ετος

Τον ετήσιο χορό τους μαζί με την κοπή της βασιλόπιτας διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης

Με μεγάλη επιτυχία και πολύ χορό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, ο ετήσιος χορός και η κοπή Βασιλόπιτας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης “Άγιος Γεώργιος ο Εξ Ιωαννίνων”.
 

Ο Πολυχώρος ΑΣΤΡΑΙΑ στον Ίασμο Κομοτηνής γέμισε ασφυκτικά από ανθρώπους όλων των ηλικιών, που κοινό γνώρισμα τους ήταν η αγάπη για την παράδοση και τον πολιτισμό.
 
Υπό τους ήχους του κλαρίνου του Μάκη Μποροδήμου και τη φωνή του Γιάννη Παπακώστα, οι παρευρισκόμενοι δεν σταμάτησαν να χορεύουν και η πίστα αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει το πλήθος και το πάθος των χορευτών και των χορευτριών.
 

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Τζαμπάζης, έκανε μια γρήγορη αναδρομή στη χρονιά που πέρασε στην έναρξη του χορού, στις αξίες αλλά και τη σημασία της παράδοσης στην καθημερινότητα και τη ζωή μας.
 
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο δήμαρχος Κομοτηνής, και Ηπειρώτης, Γιώργος Πετρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβερειάδου, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Σοφία Μενεσελίδου ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ, Ανέστης Βαφειάδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, Κική Κωνσταντινίδου, και πλήθος κόσμου.
 

Επίσης ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τις  αντιπροσωπείες  των Συλλόγων που βρέθηκαν και στηρίζουν τους χορούς του Συλλόγου όπως τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Ιάσμου, τον Χορευτικό Πολιτιστικό Όμιλο «Οι Θράκες», τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Φιλοτέχνες», τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ροδόπης και τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης».
 
Στην συνέχεια ο εκπρόσωπός της Μητρόπολης ευλόγησε την Βασιλόπιτα και με την βοήθεια των μικρών χορευτών την έκοψε και ευχήθηκε στο σύλλογο καλή χρονιά.
 

Στην εκδήλωση τιμήθηκε για την προσφορά του στον Σύλλογο ο Γραμματέας και ένας από τους Χοροδιδάσκαλους ο κ. Γιώργος Χαρίσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.