Στο Σαραριμ τα παιδια του Συλλογου Ανατολικορωμυλιωτων Κομοτηνης

Στο Φεστιβάλ Ελληνικών χορών παιδικών και εφηβικών ομάδων που διοργανώνει ο Χορευτικός Όμιλος Καλαμαριάς Βορεάδες

Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18  Φεβρουαρίου 2024, ο Χορευτικός Όμιλος Καλαμαριάς Βορεάδες, διοργανώνει το Σαραρίμ 2024, Φεστιβάλ Ελληνικών χορών παιδικών και εφηβικών ομάδων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα του λαϊκού µας πολιτισμού.

Φέτος στο Σαραρίμ θα συμμετάσχουν και τα παιδιά του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής, που θα συναντήσουν σε αυτό παιδιά από όλη τη χώρα, σε μια διοργάνωση την οποία πραγματοποιούν από το 2019 οι Βορεάδες, Χορευτικός Όμιλος Καλαμαριάς.

Στο φεστιβάλ μπορούν να συμμετάσχουν πολιτιστικοί σύλλογοι ή ομάδες λαϊκού πολιτισμού, αρκεί η ηλικία των συμμετεχόντων να μην ξεπερνά το 15ο έτος.

Τι είναι το Σαραρίμ…

«Βούτου, βούτου…..» ακούστηκε από μακριά και ξάφνου μια νεράιδα πρόβαλε μπροστά μας

«Σαραρίμ» απάντησε η νεράιδα στην άγνωστη φωνή

«Σαραρίμ» είπαμε και εμείς με μια φωνή και αποφασίσαμε παρέα να βαπτίσουμε έτσι, το αντάμωμα των παιδιών, το αντάμωμα των μικρών χορευτών στην Καλαμαριά.

Σαραρίμ όπως ένα παλιό ξεχασμένο ομαδικό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι με ισάριθμες ομάδες παιδιών που διαλέγουν ψευδώνυμα, ρόλους παραμυθιών και γυρνώντας γύρω-γύρω προσπαθούν να ανακαλύψουν τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.