Στο Λαογραφικο Μουσειο Ξυλαγανης μελη του Πολιτιστικου Συλλογου Αιγινιου

Ξεναγήθηκαν στο Μουσείο από μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής

Στο Λαογραφικό Μουσείο Ξυλαγανής βρέθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Αιγινίου «Ανατολική Ρωμυλία», τα μέλη του οποίου περιηγήθηκαν στο Μουσείο από ανθρώπους του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής.

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ» ιδρύθηκε το 1977 με σκοπό την πολιτιστική και κοινωνική πρόοδο των κατοίκων του Αιγινίου και της ευρύτερης περιοχής καθώς και προβολή της γνήσιας λαογραφικής παράδοσης.  Μια παράδοση που οι Ανατολικορωμυλιώτες πρόσφυγες από την Ανατολική Ρωμυλία (Βόρεια Θράκη) έφεραν και διατήρησαν άσβεστη μέχρι και σήμερα. 

Τα μέλη του Συλλόγου έδωσαν θερμά συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Όμιλο Ξυλαγανής για την εξαιρετική του προσπάθεια στη διατήρηση και την προβολή του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.

Ευχαρίστησαν δε τα μέλη του που άνοιξαν τις πόρτες του λαογραφικού μουσείου και ώστε να διαπιστώσουν την αφοσίωση και την εργατικότητα τους, δηλώνοντας ευγνώμονες για τη φιλοξενία, ανυπομονώντας για τις επόμενες συναντήσεις και συνεργασίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.