«Στο φουλ» οι μηχανες για το φετινο Ξανθιωτικο Καρναβαλι

Το δύσκολο «στοίχημα» των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών καλείται να κερδίσει η νέα δημοτική αρχή και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Τσέπελης

«Ιδού η Ξάνθη, ιδού και το χοροπήδημα» είναι το θέμα που θα έχει το φετινό Ξανθιώτικο Καρναβάλι, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στην πρόσφατη, πρώτη ειδική συνεδρίαση των εμπλεκομένων την προηγούμενη Δευτέρα παρουσία των μελών της νέας Δημοτικής αρχής.

Η δημοτική αρχή του κ. Κοντού αλλά και ο νέος αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Μιχάλης Τσέπελης ξεκινούν τη θητεία τους καλούμενοι να κερδίσουν το «μεγάλο στοίχημα» των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών που παραδοσιακά ρίχνουν τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και το ενδιαφέρον του κόσμου στην γειτονική Ξάνθη, την «Βασίλισσα» του Βορειοελλαδίτικου καρναβαλιού.

Για τον νέο αντιδήμαρχο Πολιτισμού του γειτονικού Δήμου ο χώρος του πολιτισμού δεν είναι άγνωστος, κάθε άλλο μιας και πέραν της δραστηριοποίησής του μέσω του Συλλόγου «Βάτραχοι» δραστηριοποιείται και επαγγελματικά με αυτόν και εκτός των ορίων της Ξάνθης. Η ανάληψη ωστόσο των καθηκόντων του, όπως και σε όλη την χώρα, έγινε παράλληλα με την κατάργηση των αρμοδίων έως και τα τέλη του 2023 νομικών προσώπων, γεγονός που έχει επιφέρει αναταραχές, ωστόσο όπως δήλωσε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής» θα ξεπεραστούν «με την προσπάθεια και την συνεργασία όλων των υπηρεσιών».

Αναφερόμενος στο στοίχημα των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών ο κ.Τσέπελης τόνισε πως «οι μηχανές έχουν πάρει μπροστά και δουλεύουν στο φουλ» ώστε να είναι εγκαίρως έτοιμοι και να υπερασπίσουν το «όνομα» και την ιστορία της διοργάνωσης.

Ωφέλιμο και για Κομοτηνή και Καβάλα το καρναβάλι

Άλλωστε η επισκεψιμότητα για την πόλη της Ξάνθης, αποτελεί βασικό στόχο της όλης προσπάθειας, γεγονός από το οποίο επωφελούνται και άλλες περιοχές, όπως η Καβάλα και η Κομοτηνή, καθώς τα ξενοδοχεία της Ξάνθης δεν επαρκούν να καλύψουν τον αριθμό των φιλοξενουμένων.

«Υπάρχουν δυσκολίες όσον αφορά και τη μετακίνηση, ιδίως την  τελευταία Κυριακή, ωστόσο υπάρχει τεχνογνωσία από τις προηγούμενες χρονιές  στο να διαχειριζόμαστε αυτόν τον κόσμο και  να υπάρχει μια ομαλή  διεξαγωγή των εκδηλώσεων» πρόσθεσε.

Κληθείς να περιγράψει την λογική με την οποία θα ενεργήσει την Αντιδημαρχία Πολιτισμού ο ίδιος μίλησε για σκέψεις και ιδέες που ήδη υπάρχουν για επόμενες, των ΘΛΚ, δράσεις ανάμεσά τους και καινούργιες. Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης αλλά και το φεστιβάλ «Πόλις Ονείρων» των μουσικών σχολείων θα ακολουθήσουν και σε αυτές θα στραφεί το ενδιαφέρον, ωστόσο στην συνέχεια θα τεθούν επί τάπητος οι ιδέες για νέες διοργανώσεις,  ώστε να εξεταστεί το κατά πόσο μπορούν να λάβουν σάρκα και οστά. Μάλιστα κλείνοντας ο ίδιος αναφέρθηκε στην δράση αφιέρωμα τον Χρόνη Αηδονίδη που έχει ήδη σχεδιαστεί και αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί ωστόσο αναζητείται το καλύτερο χρονικό διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.