Στις Σερρες ο Συλλογος Εβριτων Ροδοπης

Για το 3ο ετήσιο αντάμωμα Συλλόγων Εβριτών

Με τραγούδια και μελωδίες από όλη τη Θράκη πλημμύρισαν οι Σέρρες το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς πραγματοποιήθηκε εκεί το 3ο ετήσιο αντάμωμα των Συλλόγων Εβριτών Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας και Σερρών. Το διήμερο αντάμωμα περιελάμβανε την παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών δρώμενων αλλά και χορών από την περιοχή της ευρύτερης Θράκης ενώ συνολικά συμμετείχαν περίπου 140 χορευτές αλλά και δεκάδες Εβρίτες.
 
Ο βροχερός καιρός δεν στάθηκε εμπόδιο για το κοινό που παρευρέθηκε στο χώρο της κεντρικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης στο δημοτικό θέατρο των Σερρών το Σάββατο το βράδυ, καθώς το θέατρο γέμισε ασφυκτικά. Χορευτές και χορεύτριες μέλη των πέντε συλλόγων, ξαναζωντάνεψαν την θρακική παράδοση, τους χορούς και τα ήθη και έθιμα της Θράκης αλλά και στο τέλος ξεσήκωσαν όλους τους παρευρισκομένους που χόρευαν στους θρακιώτικους ρυθμούς της γκάιντας, στην σκηνή στους διαδρόμους αλλά και στα καθίσματα του θεάτρου.
 
Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης συμμετείχε στην παραπάνω εκδήλωση με την χορευτική του ομάδα που αποτελούσαν 32 άτομα, παρουσίασε χορούς από την περιοχή της Ανατολικής Ρωμυλίας αλλά και το παραδοσιακό έθιμο της καμήλας, που ενθουσίασε το κοινό. Την όλη εκδήλωση συνόδευσε το εβρίτικο παραδοσιακό συγκρότημα «Ακριτικός Ήχος» ενώ συμμετείχαν και μουσικοί από τα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων των συλλόγων.
 
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, οι πρόεδροι των πέντε συλλόγων συναποφάσισαν το 4ο ετήσιο αντάμωμα των Συλλόγων Εβριτών Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας και Σερρών για το 2016, να πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη τιμώντας τα 20 χρόνια από την ίδρυση του εκεί συλλόγου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.