Στις εκδηλωσεις του εκκλησιαστικου Γυμνασιου-Λυκειου Ξανθης για το επος του ’40 συμμετειχε ο Συλλογος Ηπειρωτων Ροδοπης

Την Τρίτη 27η Οκτωβρίου 2015, στις 19:00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση από τους μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου της Ξάνθης, στο Αμφιθέατρο του 3ου Ενιαίου Γενικού Λυκείου της Πόλεως, προς τιμήν και μνήμην των ηρωικών πεσόντων του Έπους του 1940.
 
Ο Σύλλογός Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων» προβάλλοντας την παράδοση, τον πολιτισμό και τιμώντας τους ήρωες του ‘40 μετά από πρόσκληση των διοργανωτών έδωσε το παρόν στην εκδήλωση με το χορευτικό του τμήμα.
 
Οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα και η Χορωδία του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου, έψαλλε ύμνους της εορτής και τραγούδια. Την εκδήλωση πλαισίωναν εκτός από το χορευτικό του Συλλόγων Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης «Άγιός Γεώργιος ο εξ Ιώαννινων», τα χορευτικά των Ποντίων του Νομού Ξάνθης και της Κρητικής Αδελφότητος Ξάνθης, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας.
 
Την εκδήλωση προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμων, αναφερόμενος στο λόγο του για το νόημα της εορτής και ευχαριστώντας και συγχαίροντας τους μαθητές της Εκκλησιαστικής Σχολής και τους Προέδρους και τα μέλη των Χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων για την όλη διοργάνωση της εκδήλωσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.